avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Activitate sabothor

Activitate sabothor

Sincer am fost un pic uimit de atitudinea unor colegi de forum care nu au facut altceva decat sa ia in "gluma" intrebarile mele. Poate totusi e vina mea ca nu am fost prea explicit, dar asa inexplicit cum am fost, unele persoane si aici este vorba de Dna/Dra Ramona Ruje si Doina Manuela, carora le multumesc pe aceasta cale, au reusit sa intelegea temeiul problemei mele si sa o trateze ca atare.
Momentan sunt prins cu o problema de sanatate si nu dispun de timpul necesar rezolvarii problemei schimbarii numelui, dar in scurt timp voi incerca sa iau legatura persoanele care m-au ajutat fiindca sunt sigur de succes.
Multumesc inca o data si imi prezint scuzele de rigoare daca am deranjat pe cineva cu posturi acide. :O

Adrian
Multumesc mult Ruje pentru incurajari si sfaturi, apreciez foarte mult.
Cat despre o parte din colegii care au postat pe acest thread ... vad ca aveti foarte multa imaginatie si mai ales simt civic; glumele au fost si ele pe masura.
Pot sa va pun si eu o intrebare? Chiar credeti ca la 25 de ani sunt atat de tampit incat sa imi schimb numele "just for fun" sau ca nu am altceva mai bun de facut? E normal ca am un motiv intemeiat. Intreb asta mai ales pentru cei care au crezut ca eu de fapt asta intentionez.
Sunt cunoscut in societate cu numele actual, cum la fel sunt cunoscut si cu o porecla (care chiar imi place), dar nu am incercat niciodata sa mizez pe ideea ca imi schimb numele, ca sa imi schimb si "identitatea".
Cat despre casatorie si luarea numelui sotiei, ei bine, chestia asta chiar nu am de gand sa o fac, indiferent daca imi va placea sau nu numele ei.
Despre cetatenie americana ... pot sa citez o vorba de cetatean american, "thanks, but no thanks!"?
Cat despre "darile de mita si alte infractiuni" as dori sa va asigur ca nu am de gand sa dau niciun ban nimanui si nu m-am exprimat cu in acel fel ca sa atrag pe cineva (apropos, s-a simtit cineva atras? e problema lui!). Nu am facut nicio oferta si nici nu am instigat la astfel de activitati, dar toata lumea stie ca in romania se poate ORICE cand e vorba de bani, asa ca afirmatia mea era oarecum retorica.

Inca o data multumesc foarte mult Ruje pentru interventie. Litera m mi-a trezit interesul de cand am citit prima data legea, dar credeam ca se refera la cu totul altceva. Daca nu cer prea mult, imi poti spune cu ce fel de acte ar trebui sa incep "actiunea"?
Multumesc anticipat!

PS;
@Nucu$, nu ai avut nicio cunostinta, este doar una dintre cele cateva sute de variante ale bancului. Multumim oricum pentru impartasire!
@Freeelis, multumesc, dar le-am citit de milioane de ori si ajung mereu la aceeasi concluzie, eu chiar nu ma incadrez in nicio categorie? :foottap: Mi-e greu sa cred ...
Atunci imi poate explica si mie cazul senatorului Nicolae Cerveni, cel care a luat numele de Cerveni dupa localitatea in care s-a nascut, Cervenia (Teleorman)? El la ce categorie s-a incadrat?
El chiar este (era, ma rog) o exceptie?
Eu totusi sunt 99,9% sigur ca se poate. Ok, traiesc in Romania, deci stiu: Cat trebuie sa platesc si cui? #-o
In primul rand vreau sa va salut. Numele meu este Adrian, am 25 de ani si sunt nou pe acest forum.
Ma adresez in special colegilor care activeaza in domeniul publico-administrativ, avocatilor consultanti dar si absolventilor de drept sau celor ce detin cunostinte in domeniul legislativ. De cativa ani am un gand nebun din care mi-au derivat (evident! #-o) un milion de intrebari. Mai precis in '99 parintii mei au divortat eu am ramas cu maica-mea, dar purtand in continuare numele de familie cu care m-am nascut (al tatalui). Numai ca m-am hotarat sa renunt la acest nume deoarece imi aminteste de el, lucru care imi displace total (fara critici/acuze/sustineri va rog fiindca am motivele mele, destul de personale!). Stiu ca procedura administrativa de schimbare a numelui de familie include si varianta prin care copilul care poarta un alt nume de familie decat cel al parintelui caruia i-a fost incredintat poate trece la numele de familie al parintelui pentru a avea un nume de familie comun, dar nici aceasta varianta nu imi este pe deplin satisfacatoare deoarece nu-mi place numele mamei. (e ciudat, prefer sa ma abtin :stunned: )
Intrebarea mea: cu ajutorul hotararii de divort a parintilor in mana si a celorlalte acte necesare (reamintirii ca traim intr-un sistem birocraticX-() imi pot alege un ALT NUME DE FAMILIE, dupa bunul plac? (fiindca nu am alta alternativa)
Daca da, ce demersuri trebuie facute si unde/cui anume trebuie sa ma adresez.

Multumesc anticipat pentru orice fel de ajutor ce ma poate conduce spre lamurire totala.

Cu respect,

Adrian aka Sabothor