avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 281 soluții astăzi
Forum Activitate ukmaurice

Activitate ukmaurice

Discuție Poprire pensie
Va supun atentiei urmatoarea speta :
O persoana primea pensia , cu o retinere de 30% din valoarea ei pentru o datorie la bugetul de stat. Incepand cu luna ianuarie a acestui an valoarea retinerii s-a ridicat la 50% din pensie, in urma introducerii unei noi popriri reprezentand cheltuieli de judecata,introdusa la Casa de Pensii de catre un executor judecatoresc.Pot ataca in instanta cea de a doua poprire,sau este legal sa se retina atat de mult din venit ?
As dori lamuriri vis-a-vis de acesta situatie.
Va multumesc.
=D>Va foarte multumesc pentru legislatia sugerata ,la care pot face trimitere.
Pentru acceasi speta,imi puteti sugera o Lg. sau O.G. care face vorbire despre
stimularea (sau alte cele...) a investitiilor private bazate pe atragerea fondurilor
europene in zonele rurale ? Mi-ar folosi pentru a face trimitere la asa ceva,in adresa
pe care intentionez sa o trimit domnului primar obstructionist. Multumiri anticipate.
In urma solicitarii de eliberare a unui certificat de urbanism pentru o hala industriala pe terenul unei persoane juridice,s-a obtinut avizul comisiei de specialitate urbanism a Consiliului Judetean,dar primarul comunei respective unde
urmeaza a se implementa proiectul se opuneX-( semnarii certificatului respectiv pe motivul existentei unui debit restant impozit pe terenuri.#-o Este legal sau este o cutuma ? Mentionez ca au trecut 30 zile de la introducerea cererii si va solicit o sugestie de actiune,alta decat actionarea in contencios sau plata debitului restant.:">OVa multumesc.
Discuție Datorii la stat
Va supun atentiei urmatoarea speta : In urma unei hotarari definitive de dizolvare a unei firme data de instanta in anul 1998,debitul restant catre bugetul statului in valoare de cca.30,000 RON a fost trecut in sarcina administratorului. Administratia Finantelor Publice a trimis catre persoana respectiva , adrese si somatii si abia in anul 2009 s-a trecut la propirea a 30% din venituri,reprezentand pensia in valoare de 1,000 RON a persoanei in varsta de 70 ani de care fac vorbire. Intrebarea mea este daca in acesta situatie,vis-a-vis de perioada de timp,datoria nu se prescrie ?
Si daca nu,ce cai de atac as avea pentru anularea retinerii respective?
Va supun atentiei urmatoarea speta : In urma unei hotarari definitive de dizolvare a unei firme data de instanta in anul 1998,debitul restant catre bugetul statului in valoare de cca.30,000 RON a fost trecut in sarcina administratorului. Administratia Finantelor Publice a trimis catre persoana respectiva , adrese si somatii si abia in anul 2009 s-a trecut la propirea a 30% din venituri,reprezentand pensia in valoare de 1,000 RON a persoanei in varsta de 70 ani de care fac vorbire. Intrebarea mea este daca in acesta situatie,vis-a-vis de perioada de timp,datoria nu se prescrie ?
Si daca nu,ce cai de atac as avea pentru anularea retinerii respective?
Răspuns la discuția CONTESTATIE LA EXECUTARE
Acum e clar. Va multumesc.:)
Răspuns la discuția CONTESTATIE LA EXECUTARE
Va multumesc pentru raspunsul anterior. Daca nu inoportunez prea mult , doresc sa-mi spuneti daca pentru o valoare de 16000 RON a bunului executat,introduc cererea atasand o chitanta de 194 RON , sau pot plati mai putin ?
OBSERVATIE Este vorba in speta de o executare silita a unui autoturism a carui valoare de piata este de cca. 35000 RON.
Solicit urmatoarea informatie : Valoarea taxei de timbru aferenta cererii depuse la instanta,cu privire la o contestatie la executare, este in valoare fixa (si daca DA...cat este aceasta valoare ?) sau este procentuala raportata la valoarea debitului ce face
obiectul executarii (si daca DA...cat este acest procent ?) !?