avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate bogosianu

Activitate bogosianu

Daca o persoana x cere bani persoanei y, persoana y ii da bani de frica, ce infractiune o comis persoana x?
Răspuns la discuția Recidiva?
Pentru reabilitarea judecatoreasca in cazul unei pedepse de 1 an si jumatate cu inchisoarea, termenul este de 4 ani si 9 luni. Termenul curge de la data cand a luat sfarsit executarea pedepsei.
1 an si jumatate, plus 4 ani si 9 luni, rezulta 6 ani si 3 luni.
Daca cea de a doua infractiune s-a petrecut in acest interval, se poate retine recidiva postexecutorie. Este corect modul acesta de calcul? De ce se calculeaza in modul acesta?
Discuție Recidiva?
Buna seara!
cetateanul x a comis in urma cu mai multi ani, infractiunea de conducere fara permis...a executat ,in urma cu 6 ani, o condamnare de 1 an si 1/2 inchisoare
acum este trimis in judecata pt conducere sub influenta alcoolului
nu a cerut reabilitarea intre timp.......este vorba de recidiva postexecutorie? care sunt implicatiile agravante concrete in acest caz?in acest gen de infractiune,poate invoca culpa (pt a nu setine intentia,in vederea recidivei?
va multumesc
Răspuns la discuția Revizuire dosar penal
Recurs la Curtea de Apel.
Discuție Decizie ICCJ
S-a publicat in Monitorul Oficial decizia nr. 16 in dosarul nr. 15/2012 prin care a admis recursurile in interesul legii declarate de Avocatul Poporului si procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie prin care stabileste ca in interpretarea si aplicarea art. 252 alin. 1 din Codul Muncii, republicat, momentul de la care incepe sa curga termenul de 30 de zile calendaristice pentru aplicarea sanctiunii disciplinare, este data inregistrarii raportului final al cercetarii disciplinare prealabile la registratura unitatii?


Art. 612 din Codul civil prevede ca nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea, asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, fara respectarea distantei legale, respectiv de 1,90 m.
Răspuns la discuția Incercare de fraudare creditor.
Este de vorba de un debit la o societate de telefonie. Respectivul debitor a luat cu contract cinci telefoane cu abonament, nu a respectat contractul si societatea de telefonie vrea sa i se restituie cele cinci telefoane care valoreaza de 1000 euro. Debitorul vrea sa vanda garsoniera sorei sale.
Răspuns la discuția Incercare de fraudare creditor.
Da, un contract in forma scrisa asumat de catre parti.
Un debitor a primit citatie pentru plata unui debit. Deditorul urmareste sa vanda garsoniera inainte de a junge in instanta. Actiunea revocatorie are efect inainte de pronuntarea instantei? Debitorul nu are nici un loc de munca.
Răspuns la discuția tepuit
Faceti o sesizare la I.T.M.