avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 285 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Geamul vecinului este foarte aproape de casa mea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Geamul vecinului este foarte aproape de casa mea

Buna ziua! Am si eu o problema.. Gardul casei mele este foarte aproape de casa vecinului. Vecinul meu si-a facut chiar langa acel gard un geam la casa. Distanta dintre geamul lui si casa mea nu este mai mare de 60 cm. Am facut si reclamatie la primarie, la cel care se ocupa cu cadastrul , insa nu am primit niciun raspuns. Vecinul se tot lauda ca a dat mita primarului si nu are nimeni ce sa ii faca. Ce solutii am ? Ce ma sfatuiti?
Cel mai recent răspuns: themis , utilizator 19:18, 26 Noiembrie 2012
Daca gardul si geamul sunt recente atunci actiune in instanta. Daca gardul este de cand lumea, atunci actiunea nu cuprinde si gardul, doar geamul pe care inteleg ca l-a facut recent...Alta solutie nu aveti. In rest reclamatii primarie, Inspectoratul de Stat in Constructii, zic eu, pierdere de timp!
Pai pe miune geamul ma doare, ca sa zic asa, nu gardul. Gardul este demult timp, insa geamul este facut recent. In ce prevederi legale ma pot incadra? Exista vreo lege care sa spuna ca nu ar avea voie sa isi faca geam atat de aproape de casa mea?
Prevederile Codului Civil atat noul cat si vechiul...
Stiti cumva articolele?


Art. 612 din Codul civil prevede ca nimeni nu poate avea vedere sau ferestre spre vedere, nici balcoane sau alte asemenea, asupra proprietatii ingradite sau neingradite a vecinului sau, fara respectarea distantei legale, respectiv de 1,90 m.

Alte discuții în legătură

Proprietate privata simion ionela simion ionela Buna ziua!Vecinul meu are casa proprietate privata.Totul este o.k.Dar are ferestre de la unele camere in spatele casei.Este legala constructia si respectiv ... (vezi toată discuția)
Constructie ridicata prea aproape de proprietatea mea angyandreescu angyandreescu Buna ziua. As avea si eu o problema legata de o proprietate la tara, unde locuieste bunica mea. Un vecin a ridicat o constructie exact langa gardul nostru, apa ... (vezi toată discuția)
Constructie in curtea vecinilor pe gardul meu maitzen maitzen Buna ziua, am cumparat recent o casa in localitatea Oradea, cand am cumparat casa, vecinii de langa aveau deja construita o anexa la casa in care si-au ... (vezi toată discuția)