avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 595 soluții astăzi
Forum Activitate Gabriel78

Activitate Gabriel78

Răspuns la discuția Retragerea sprijinului politic
Am studiat legea 215/2001 dar nu am gasit nimic referitor la aceasta problema.

Am gasit in schimb legea 393/2004 care spune in art. 9, alin. (2) lit. h1) pierderea calitătii de membru al partidului politic sau al organizatiei minoritătilor nationale pe a cărei listă a fost ales.

Si am mai gasit urmatoarea completare: (la data 30-iun-2006 Capitol II, Sectiune 1, art. 9, alin. (2), litera H completat de art. I, punctul 3. din Legea 249/2006 ), care suna astfel:

(3) Încetarea de drept a mandatului de consilier se constată de către consiliul local, respectiv de consiliul judetean, prin hotărâre, la propunerea primarului ori, după caz, a presedintelui consiliului judetean sau a oricărui consilier.
Răspuns la discuția Retragerea sprijinului politic
Va multumesc mult atat pentru promptitudinea dumneavoastra cat si pentru raspuns.
Daca am inteles bine pot sa ma abtin de la vot sau sa nu votez proiectul, neexistand in acest sens nici un act normativ care sa ma oblige sa votez respectivul proiect. In situatia in care proiectul nu va trece "Vasile" nu va mai fi nevoit sa conteste decizia partidului PYY din care face parte, intrucat nu-si pierde calitatea de consilier local.
Fac parte din partidul PXX si sunt consilier local. La urmatoarea sedinta de consiliu apare pe ordinea de zi un proiect prin care Consiliul Local este informat ca consilierului "Vasile" din partidul PYY i s-a retras sprijinul politic. Nu doresc sa votez acest proiect. Este posibil? sau consilierul "Vasile" isi pierde mandatul indiferent de rezultatul votului. Multumesc anticipat si astept un raspuns cat se poate de repede intrucat luni este sedinta cu pricina.