avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 672 soluții astăzi
Forum Activitate uncetatean

Activitate uncetatean

Sa va redacteze un avocat notificarea și sa insereze și art. 239 și sa opriți lumina și gazul pina pleacă.

Carmen Violeta a scris:

Buna ziua. Mi-am inchiriat apartamentul cu contract înregistrat la ANAF, însă chiriasa nu a mai plătit chiria și nici cheltuielile care se ridica la sume destul de mari. I-am facut notificarea de 30 de zile sa elibereze apartamentul și inclusiv rezilierea contractului de inchiriere, insa refuza sa plece, nici nu plateste și mai ma și înjură și îmi inchide telefonul in nas. Nu ii pot evacua deoarece contractul nu a ajuns la termen. Am voie sa schimb yala împreuna cu 2 martori, iar apoi sa activez sistemul antiefracție Bgs? Sau am voie sa sistez energia electrică in calitate de titular al contractului la lumina? Nu știu cum sa scap de ei mai rapid având in vedere ca s-au acumulat datorii in sume foarte mari. Mulțumesc.

E vorba ca oamenii sunt la servici și dacă stam tot pe drumuri..nu mai bine făcea statul roman buletin fix pe perioada scrisa in contract?? Eu sa verific dacă mai are adresa ? Nu e corect.

gi-jane2 a scris:

mai multe lamuriri puteti primi daca faceti o petitie la evidenta populatiei sau mergeti efectiv pana acolo .
e dreptul omului sa isi faca buletin ca acolo sta, cand nu va mai sta, corect e sa isi reinnoiasca buletinul. Vedeti tot la evidenta daca a facut-o si daca a ramas cu domiciliul in casa dvs, nu aveti decat sa cereti sa se anuleze, nu e greu deloc, nici de inteles si nici de facut.

Nu scrie asta...

Manuela Rășină a scris:

uncetatean a scris:


Persoana care găzduiește o altă persoană

Pe lângă ce a spus colega mea, adaug că în art. 36 e vorba strict de situația în care persoana locuiește cu proprietarul în casă, nu de aceea în care stă într-o locuință separată.

Nu scrie ca nu vrea, ci cel care nu are înscrisă...în termen de 15 zile sa se prezinte cu proprietarul ca acesta sa își dea consimțământul.

gi-jane2 a scris:

Dvs cititi multe, dar intelegeti mai putin.
Nu scrie nicăieri ca nu poate. Din ce ati citat, rezulta ca daca el nu o face , va trebui sa mergeti cu el sa faca asta, sa ii faceti domiciliu sau resedinta.

Pentru a-si face buletin la adresa are nevoie de dovada adresei de domiciliu si dovada adresei de domiciliu/resedinta se poate face cu unul din urmatoarele documente:


a) acte incheiate in conditiile de validitate prevazute de legislatia romana in vigoare, privind titlul locativ;

Acte privind titlul locativ

- contractul de donație a unui imobil tip locuință;

- contractul de vânzare-cumpărare a unui imobil tip locuință;

- contractul de vânzare-cumparare sau de donație a unui imobil tip locuință cu clauza de abitație, uz sau uzufruct viager, contractul de schimb de locuințe;

- contractul de construire a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;

- contractul (convenția) de partaj voluntar;

- contractul de întreținere sau contractul de rentă viageră;

- certificatul de moștenitor;

- hotărârile judecătorești, rămase definitive și irevocabile, privind: partajul unui imobil tip locuință; atribuirea dreptului de proprietate aunui imobil cu destinație de locuință; retrocedarea unui imobil; constatarea uzucapiunii imobiliare; hotărârile / ordonanțele de adjudecare a unui imobil cu destinația de locuință;

- contracte de închiriere (locațiune) care au ca obiect un imobil tip locuință: din fondul locativ de stat, proprietate personală (înregistrat la Administrația Finanțelor Publice sau la notar), proprietate a unei persoane juridice, accesoriu contractului de muncă plus adeverință salariat;

- contractul de comodat (împrumutul de folosință) a unui imobil cu destinația de locuință, încheiat la notar;

- extras de carte funciară, actualizat (să nu fie mai vechi de 30 zile );


- titluri de proprietate înscrise în Registrul de Inscripțiuni și Transcripțiuni Imobiliare


- autorizația de construcție a unui imobil tip locuință, însoțit de procesul-verbal de predare-primire a locuinței sau de recepție preliminară;

Sursa: Directia locala de evidenta a persoanelor, Sector 6



Articolul 36 se modifică și va avea următorul cuprins:
Articolul 36
Persoana care găzduiește o altă persoană care nu are înscrisă în actul de identitate adresa la care locuiește efectiv după trecerea termenului prevăzut la art. 31 alin. (1) are obligația de a se prezenta împreună cu aceasta la serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul unde este situat imobilul, în vederea exprimării consimțământului de primire în spațiu, făcând excepție persoanele prevăzute la art. 32 alin. (2) lit. a).

Se poate face CI dar doar cu exprimarea consimțământului. Nu merge chiriașul de capul lui. Nu mai induceți lumea în eroare.
Da. Nu era problema sa își facă buletin la acea adresa, dar doar pe perioada contractului. Dacă un contract este pe 1 an sa zicem,pe restul de 9 ani cit este buletinul valabil cine ii da dreptul sa mai aibă adresa în buletin la adresa unde a locuit cu chirie???
Mulțumesc pentru răspuns

gi-jane2 a scris:

mai multe lamuriri puteti primi daca faceti o petitie la evidenta populatiei sau mergeti efectiv pana acolo .
e dreptul omului sa isi faca buletin ca acolo sta, cand nu va mai sta, corect e sa isi reinnoiasca buletinul. Vedeti tot la evidenta daca a facut-o si daca a ramas cu domiciliul in casa dvs, nu aveti decat sa cereti sa se anuleze, nu e greu deloc, nici de inteles si nici de facut.

Am mai pus o data întrebarea pentru ca vreau mai multe lămuriri și nu știu cum cineva a putut da o asemenea lege..Sau măcar dacă se făcea domiciliul la acea adresa cu contractul de inchiriere buletinul trebuia făcut fix doar pe perioada inchirierii, nu pe 10 ani. Maine poimâine poate cere sa între și în casa ca doar are adresa acolo

gi-jane2 a scris:

Daca v-am raspuns la întrebare, nu vad sensul pt care ati mai pus-o o data. Si am scris " pe viitor, cand mai aveti intrebari..." nu e nicio zeflemea.

Exact asa veti proceda, numai ca e vb de anularea domiciliului, nu de buletin, pt asta faceti cererea. Astfel, beneficiarul va fi obligat sa isi schimbe buletinul.

Va prezentati personal la sediul Biroului de Evidenta Informatizata a Persoanei de care aparține locatia si depuneti Cererea tip, împreuna cu actul dvs de identitate si actul de.proprietate.
Cererea se obţine de la ofiţerul de serviciu se completează de titular şi se va semna în faţa lucrătorului de la ghişeu.




Și nu trebuie șters domiciliul -adresa și din buletin si sa revina la adresa initiala care a avut-o la parinti? De ce cineva ar rămâne cu adresa la un domiciliu căruia nu ii aparține?
Puteți răspunde mai respectuos și nu în zeflemea. Mi-ati spus sa pun întrebarea separat am făcut-o.
Deci fără acordul-declaratia și semnatura mea merge la evidenta populației își face buletin cu adresa(nu viza de flotant) . Sa presupunem ca are contract de chirie pe 1 an , buletinul se face pe 10 ani, după 1 an merg eu declar ca nu mai sta acolo și i se anulează buletinul sau cum?