avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 166 soluții astăzi
Forum Activitate p.roibanescu

Activitate p.roibanescu

Răspuns la discuția somaj dupa cic
a avut si concediu postnatal si tot ce trebuie. piedica e acum cand a vrut sa ia somaj, se pare ca asa se practica in invatamant pt profesorii suplinitori, li se inchide cartea de munca imediat ce intra in concediu. iar la somaj i s-a zis ca au trecut 24 de luni si nu are continuitate in asa fel incat sa intre direct in somaj. nici nu stiu cum sa explic mai bine.#-o
in mod normal, daca a putut sa stea in concediu, ar fi putut lua si somaj, nu?
Răspuns la discuția somaj dupa cic
cred ca m-am facut putin si neinteleasa, da a lucrat tot ca suplinitor un an inainte, in momentul nasterii avea mai mult de 12 luni lucrate. a beneficiat de indemnizatie, dar acum cand a vrut sa isi bage si dosarul de somaj i-au zis ca nu se poate. ca au trecut cele 24 de luni de cand nu a mai lucrat. cartea de munca fiind incheiata pe 30 martie si nu pe 31 august cat era specificat in contract. multumesc de raspunsuri. incerc sa ma fac pe cat posibil inteleasa, dar astia de la somaj sunt pusi sa nu mai primeasca dosare si ne ametesc de tot.
Discuție somaj dupa cic
buna ziua! as vrea sa ma interesez in numele cumnatei mele care din aprilie a iesit din cic, dar nu a putut sa isi puna dosarul de somaj pt ca i s-a spus ca nu are dreptul. ea a fost profesor suplinitor, deci cu un contract determinat. 1 septembrie 2006-31 august 2007. ea a nascut pe 30 martie 2007, deci i s-a incheiat contractul de munca la data nasterii. acum au trecut mai bine de 24 de luni de cand nu a muncit. intrebarea ei este daca a fost corect sa i se inchida contractul de munca la data de 30 martie si nu la 31 august asa cum a semnat initial contractul, si daca mai poate face ceva sa poata primi indemnizatie de somaj.
multumesc anticipat.