avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 275 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters113754

Activitate ContSters113754

Atunci cum ramane cu principiul - Nimeni nu se poate prevala de necunoasterea legii.
Pornind de la faptul ca orice articol dintr-o lege poate fi la un anumit moment important am ajuns la concluzia ca legile ar trebui invatate.
In viata trebuie sa iei anumite decizii intr-un timp scurt, iar daca nu cunosti legea si nu poti apela la un ajutor calificat ai toate sansele sa gresesti, deci esential cred ca este ca fiecare sa aiba un minim de cunostinte in domeniu.
Un exemplu de exprimare care cred ca este interpretabila -
www.avocatnet.ro/content/for...
:)As dori si eu o lista cu principalele legi pe care trebuie sa le cunoasca obligatoriu un roman(constitutia, codul muncii, codul familiei etc).
:)S-a intrebat cineva cat timp ii trebuie unui om sa invete legile din acea lista(tinand cont de termenii folositi si mai ales de faptul ca un singur cuvant sau semn de punctuatie poate schimba sensul unei propozitii).
:)De ce in cuprinsul legilor nu se folosesc numai expresii clare pentru a se evita interpretarile???
cu cele 90 zile e clar.
raman totusi la parerea mea ca articolul 106 alin 1 lit a putea fi mai explicit.
am gasit un raspuns clar(cum ar fi trebuit sa fie si cel din codul rutier) aici [ link extern ]
ciudat???
un utilizator contrazice un consilier juridic?
daca totusi sunteti pregatit in domeniu va rog sa-mi raspundeti la intrebarile din subiectul celalat - cum se poate interpreta art 106 din codul rutier.#-o
Răspuns la discuția alcool la volan
conform codului rutier de pe site - politiaromana
Art.87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Cu pedeapsa prevăzută la alin.(1) se sancţionează şi persoana care conduce un autovehicul sau un tramvai şi care se află sub influenţa unor substanţe ori produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora.
(4) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute la alin.(1) sau (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unei persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoare de la 2 la 7 ani.

deci in cazul meu(conducere sub influenta bauturilor alcoolice, daca nu s-a produs un accident) nu se aplica acest articol?
Buna seara.

codul rutier
Art.106. – (1) Până la expirarea perioadei de suspendare a exercitării dreptului de a conduce, conducătorul de autovehicul şi tramvai trebuie să se prezinte la serviciul poliţiei rutiere care îl are în evidenţă, pentru verificarea cunoaşterii regulilor de circulaţie, după cum urmează:
a) când permisul de conducere i-a fost reţinut pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice sau pentru nerespectarea regulilor privind prioritatea de trecere, depăşirea sau trecerea la culoarea roşie a semaforului, dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale;

la care parte a frazei se refera - dacă prin aceasta s-a produs un accident de circulaţie din care a rezultat avarierea unui vehicul sau alte pagube materiale?