avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 191 soluții astăzi
Forum Activitate badguy_goodguy

Activitate badguy_goodguy

Răspuns la discuția chirias cu \"probleme\"...
LALYM a scris:

de asemeni mai puteti face o plangere penala pentru savarsirea infractiunii de distrugere (ati spus ca v-au distrus garsoniera) ....
Poate da politia de ei, apoi dupa ce aveti un domiciliu al lor puteti pe calea dreptului civil sa formulati o actiune in pretentii, impotriva lor.
Multa bafta!


Din pacate nu ne-a mai raspuns ce fel de distrugeri s-au produs.Uzura sau distrugere cu rea credinta!?
ex: Daca inchiriez o garsoniera si nu spal patul, nu pun haine de pat pe el, iar dupa 1 an e plin de pete... atunci se numeste tot distrugere? sau e o uzura normala?

Sincer nu stiu ce castig de cauza ar avea pe "penal" ... +++ e greu de dovedit, ce sa zica martorii aceeia? Nu a fost nimeni langa el cand a distrus... martorii eventual au venit in garsoniera inainte si dupa plecarea lui, nu si in timpul sederii ...
Una este sa tii se inregistreze telefonul la cerere, ca vrei sa faci un filaj cuiva, sau ceva asemanator, si alta este sa ti se asculta fara voia ta. Cred ca doar a doua se refera la interceptarea convorbirilor telefonice?

Daca cineva ma ameninta cu bataia, ca de ex, am nevoie de un mandat judecatoresc sa mi se inregistreze telefonul meu!? De ce? Ca eu sunt proprietarul telefonului... daca s-ar face inregistrarea fara voia mea ar fi altceva.

PS: Stiu ce zice legea. Insa una e sa stii ce zice legea, si alta e sa stii ce fac altii cu legea. Poti sa inveti legea ca pe o poezie, de unde sa stiu eu toate "procedurile" pe care Procuratura/Politia/SRI le are ca de ex.!? si ce inteleg ei prin acele acte de lege? Daca vrei iti pot arata o carte scrisa de un prof. de drept din Cluj care avea o cu totul alta opinie fata de o institutie publica decat un alt profesor de drept din Bucuresti !?

Sau uite si aici ...
Art. 912: Organele care efectueaza interceptarea si inregistrarea

(1) Procurorul procedeaza personal la interceptarile si inregistrarile prevazute in art. 911 sau poate dispune ca acestea sa fie efectuate de organul de cercetare penala. Persoanele care sunt chemate sa dea concurs tehnic la interceptari si inregistrari sunt obligate sa pastreze secretul operatiunii efectuate, incalcarea acestei obligatii fiind pedepsita potrivit Codului penal."

Va mai aduceti aminte de cazul Becali, cand i-au pus in presa discutii personale, ca sa arate opiniei publice "inteligenta latifundului?!"

Tot aici la articolul 2 scrie..
(2) In caz de urgenta, cand intarzierea obtinerii autorizarii prevazute in art. 911 alin. 1, 2 si 8 ar aduce grave prejudicii activitatii de urmarire penala, procurorul care efectueaza sau supravegheaza urmarirea penala poate dispune, cu titlu provizoriu, prin ordonanta motivata, inscrisa in registrul special prevazut in art. 228 alin. 1 1, interceptarea si inregistrarea convorbirilor sau comunicarilor, pe o durata de cel mult 48 de ore.


.... asta e no comment
mavericu a scris:
Politia din orice stat al acestei lumi nu iti inregistreaza telefonul deoarece nu are tehnica necesara. Singurul serviciu care poate face acest lucru este Serviciul Roman de Informatii.

Stiam acest lucru... Vezi ca SRI nu iti poate asculta peste tot in lume telefonul ce doar in Romania. Si nici nu stiu daca SRI sau ceva directie de telecomunicatii speciale, sau cum ii zice. Intrebarea era alta...


In plus fata de acest aspect inregistrarea si localizarea unui terminal mobil se face doar dupa ce s-a inceput urmarirea penala in rem sau in personam si doar cu autorizarea instantei de judecata si doar atunci cand situatia care impune acest lucru se incadreaza in prevederile art. 91 indice 1 Cod de procedura penala.

Da, asa scrie in lege... + nu te poate inregistra mai mult de cateva zile... dupa care le mai trebuit alt mandat si tot asa. Dar pot lua un mandat colectiv?! sa zica "cautam dupa droguri" sau "cautam dupa teroristi?!" sau "cautam cine a spart banca din Craiova" ?!

Inca ceva, ei pot sa salveze toate convorbirile dintr-un anumit oras iar atunci cand se sparge o banca, sau se intampla ceva mai grav sa se apuce de munca (ascultari,etc?!). Este nevoie de mandat pt. interceptarea/ascultarea telefoanelor, dar pt. salvarea/procesarea convorbirilor lor?!

Apropo eu intrebam si daca iti poate fi inregistrat telefonul la cerere?!

[EDITAT]
r.gabi a scris:

Care este totusi problema juridica invocata de dvs. ?


Era o intrebare, si vroiam parerea unor specialisti.

Pentru ca ...

1. O gramada de fete se lauda ca au telefonul inregistrat ca inainte le-a agresat nu stiu eu ce tampit.
2. Daca suni pe un contabil sau pe unul care are o afacere (are un magazin) zice sa ai grija ce vorbesti cu el la telefon ... etc


+++ Aud tot felul de povesti gen faza cu prietena unei prietene, care aprimit desfauratorul scris pe hartie cu tot ceea ce a vorbit cu alte persoane ?! +

Cred ca multi inabereaza :)


Oricum , inca o intrebare la care nu mi s-a raspuns: Pot sa ma duc si eu la politie, sa ii rog sa imi inregistreze telefonul, si sa-i dau in bot pe toti care ma deranjeaza/ma ameninta,etc?!


repet: am intrebat aici pt. a auzi parerea celor care lucreaza cu dosare penale, nu ma intereseaza ideei gen "extrateresti au pus un nou satelit pe orbita care ne inregistreaza de mama focului".


Răspuns la discuția chirias cu \"probleme\"...
Nu e "o noua tapa", e ceva vechi de tot...

Cunosc cazuri cand au dus de acasa si telefonul, draperiile impreuna cu piese de mobilier =D>=D>=D> Asa ca stai linistit :D

Cum vi-a distrus garsoniera? era garsoniera lux? au spart faianta,etc? sau ce au facut? ca nu inteleg? sau au distrus piese de mobilier?

Din cate stiu (dar nu sunt sigur) ei raspund pt. electro-casnicele din casa. Dumnevoastra raspundeti daca trebuie zugravit, se distruge parchetul,etc... bine acuma daca o faci intentionat... deci..daca v-au stricat televizorul sau frigiderul ei trebuiau sa-l repare ...
Nu stiu daca legea e asa si in Romania, dar cineva ne poate lamuri ...
Intreb asta , pt. ca distrugerea garsonierei din vina lor, va fi cam greu de dovedit..
Vreau sa aduc in discutie , o veche tema... telefoanele in Romania sunt sau nu inregistrate in masa?

Sunt unele "guri rele" care afirma chiar ca atunci cand pui de prima data mana pe telefon si suni pe cineva, un calculator central iti creeaza o amprenta vocala, iar ori de cate ori suni, chiar si dupa alt numar, calculatorul stie cine esti?!

Ooo si nici nu mai zic de fetitele din club pe care daca le superi la telefon se lauda cu "vezi am telefonul monitorizat si ai sa ai probleme", etc..

Poate oricine sa ceara sa aiba telefonul monitorizat, ca e asa un pic mai paranoic, sau ce?!

Sunt ferm convins ca daca iti da cineva in cap pe strada si-ti fura mobilu de 500 euro, Politia Romana nu iti va localiza telefonul nici sa-i rogi in jenunchi... dar pt. anumite cazuri se poate scoate din arhiva ce ai vorbit ieri cu cineva?! Eu stiam ca doar cu mandat iti poate inregistra telefonu..si asta doar pt. cateva zile..

Am deschis acest topic aici , si nu pe un forum gen softpedia, pentru ca aici sunt mai multi oameni care lucreaza in "drept penal" si care au vazut multe "probe" in cazul unui "dosar penal".

PS: Mi-a zis cineva ca are o prietena,si pt. ca i-a venit prea mult factura, a depus reclatie la Vodafone iar ei i-au dat pana si desfasuratorul cu convorbirele si scris tot ce se vorbea ?! A inaberat?! NU dealta, dar eu stiam ca in legea pt. "monitorizarea" convorbirelor telefonice scrie cu totul altceva: nu se salveaza continutul convorbirile, ce doar locatia de unde s-a sunat, timpul , echipamentul folosit etc.


Răspuns la discuția Buletin de identitate...
MIHAI GRIGORE a scris:

Notarul va poate autentifica sau legaliza acte doar in baza pasaportului. Nu este nici un fel de problema. Insa daca sunteti oprit de politie cu masina in trafic si vi se verifica prin statie datele de identitate se va constata faptul ca aveti buletinul expirat si veti fi amendat!B-)


Poi amenda am inteles ca iau si cand ma duc sa-mi fac buletinul ... de 250 roni sau cat..
Răspuns la discuția Parola de Id sparta si injurii
LaviniaDiana a scris:

Dar totusi eu ce ar trebui sa fac?Sa merg la politie sa reclam?Problema e ca eu nu stiu cine e cel care mi`a furat parola.Ce pot sa fac?Eu cand incerc sa vorbesc cu el,imi raspunde intr`un mod nu prea frumos.Si ceea ce ma ingrijoreaza este faptul ca eu aveam si id-uri de profesori pe adresa respectiva si nu vreau sa creada ca eu le vorbesc asa.Inca o data va spun:Ajutor!



Incerca si la politie,m-ar mira ca aia de la politie sa se amestece...
stie cineva ceva caz? Chiar daca ii iau IP-ul, le trebuie mandat judecatores ca RDS sa zica cum il cheama pe ala care ti-a spart ID-ul si unde sta.

Yahoo e firma americana...totul depinde de Yahoo. Daca fac fitze gen dau parola doar prin mandat judecatoresc american sau international ...
Apropo incerca sa mergi la "I forgot my password" si sa iti bagi datele tale, gen data nasterii , codul postal, orasul, nr. de telefon ... si ... s-ar putea sa-ti recuperezi parola:)

Mai demult se putea daca aveai un cont pierdut sa platesti 70$ ca Yahoo sa ti-l recupereze, dar nu cred ca dai banii astia pe un cont si nici nu stiu daca se mai poate :)
Incearca la forgot password, sa vezi daca poti sa-ti schimbi parola, e gratuit.


Scuza-ma pt. greseli , sunt rupt de obosit.
Este vreo problema daca efectiv nu imi mai reinoiesc buletinul de identitate? Buletinul tocmai mi-a expirat.
Posed pasaport ... valabil , nou , noutz...
Daca buletinul imi este expirat pot in romania sa ma prezint la notar, sa cumpar un apartament, si dupa aceea sa-mi fac buletin ? Ma primeste notarul doar cu pasaportul? Viza de resedinta nu am ...
Sau imi trebuie buletin valabil 24 ore?!

Răspuns la discuția Parola de Id sparta si injurii
legally a scris:

Avezi dovada faptului ca o anumita persoana v-a spart parola ? sesizati organele de politie .....
Altfel, ar fi simplu sa va inchideti contul iar la noul dvs. id sa aveti o parola strong.



Ceva nu ai inteles, ei nu i s-a spart parola! Ei i s-a furat parola. Yahoo scoate miliarde de dolari pe luna, crezi ca un hacker poate sparge ce cont vrea el sau vrajeli din astea? Nu stiu de ce lumea in RO e asa de naiva...

Datele de pe card, sau parola se fura, nu se sparge...

Pur si simplu yahoo nu ar accepta mai mult de o parola pe secunda, ca ma mult nu poti scrie.
Si sa zicem ca parola are doar 4 caractere.
Sunt 25 de litere + 10 cifre + alte semne de punctuatie. Dar sa le lasam doar la 35.
O parola de 4 caractere , ar inseamna 35 la puterea a patra.
Adica 1 500 625 secunde...
Adica 416 ore...

Si sa nu uitam ca pot fi litere mici , litere mari = semne de punctatie = parola minima pe yahoo parca are 8 caractere...

Iar yahoo daca incerci sa bagi parole ca disperatul incepe sa le ignore dupa o vreme. Sa zicem ca poate accepta doar o parola la 5-6 secunde.. ai bagat 4-5 parola esuate iti mai baga si prostia aia de "captha lock"

Parolele se fura! Prin metoda pshiing! Adica cineva face un site care seamana cu yahoo , si tu iti bagi acolo user-ul si parola!


Sau creeaza mesaje ca astea
[ link extern ]
ca sa fure datele tale bancare.

Si efectiv, fac un "mass message"...deci cam stii tu cine ti-a furat parola deja