avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Activitate crystynuta 2

Activitate crystynuta 2

Buna ziua! Imi cer scuze daca nu am ales categoria potrivita, dar ma simt putin frustrata si nu stiu ce categorie ar fi trebuit sa aleg, potrivita situatiei in care ma aflu. Problema mea este urmatoarea: Am terminat Facultatea de Psihologie in cadrul Universitatii Spiru Haret, forma de invatamant ID. Datorita faptului ca am aflat la sf anului 3 ca aceasta facultate nu este acreditata am luat decizia sa sustin examenul de licenta la o alta facultate mai bine cotata si unde sa fiu sigura ca imi este recunoscuta diploma. Numai ca am fost respinsa la inscriere fara nici o explicatie. Am sunat la Ministerul Educatiei unde mi s-a spus sa citesc o ordonata si atunci voi intelege ce pasi ar trebuie sa pacurg. Problema este ca dupa ce am citit-o, tot in ceata am ramas pentru ca in continuare nu stiu de ce nu pot sustine examenul de licenta la alta Universitate si tot nu stiu daca forma de invatamant este sau nu acreditata. Practic nu prea inteleg ce vrea sa spuna aceste decizii, mi se par putin cam incurcate. Motiv pentru care va rog sa ma lamuriti dumneavoastra.
Ordonanta Guvernului nr. 10/2009
In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate,
in baza Hotararii Guvernului nr. 749/2009 pentru aprobarea Nomenclatorului domeniilor, a structurilor institutiilor de invatamant superior si a specializarilor/programelor de studii universitare de licenta acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu organizate de acestea, cu modificarile si completarile ulterioare,
in temeiul Hotararii Guvernului nr. 51/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii,
ministrul educatiei, cercetarii si inovarii emite prezentul ordin.

Art. 1
Se aproba Metodologia privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005—2008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, prevazuta in anexa care face parte integranta din prezentul ordin.
Art. 3
Prevederile prezentului ordin vor fi duse la indeplinire de catre Directia generala invatamant superior din cadrul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, precum si de catre Universitatea Spiru Haret din Bucuresti si institutiile de invatamant superior acreditate.


Anexa - Metodologie privind dreptul studentilor inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005-2008, la formele de invatamant la distanta (IDD) si cu frecventa redusa, de a continua studiile la specializari/programe de studii autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate


Art. 1
In conformitate cu prevederile art. 3 din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 privind dreptul studentilor inmatriculati la formele de invatamant la distanta sau cu frecventa redusa de a continua studiile la programe de studii de licenta autorizate sa functioneze provizoriu sau acreditate, studentii inmatriculati la Universitatea Spiru Haret din Bucuresti in anul I, in perioada 2005—2008, la specializari/programe de studii organizate la formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa, au dreptul de a continua studiile prin trecere la specializari/ programe de studii similare acreditate sau autorizate sa functioneze provizoriu.

Art. 2
(1) Recunoasterea perioadei de studii parcurse anterior si stabilirea anului de studii in care se inmatriculeaza studentii prevazuti la art. 1 se realizeaza pe baza situatiei scolare a studentilor, eliberata de Universitatea Spiru Haret din Bucuresti, si a analizei comparative a planurilor de invatamant si creditelor de studii transferabile ale specializarilor/programeior de studii de licenta respective.
(2) Analiza documentelor necesare recunoasterii pentru continuarea studiilor este realizata de catre o comisie numita de decanul facultatii in cadrul careia studentii solicita sa isi continue studiiie.
(3) In urma analizei documentelor, comisia intocmeste avizul de continuare a studiilor, care este discutat si aprobat de consiliul profesoral al facultatii.
(4) Consiliul profesoral poate solicita examinari suplimentare pentru studentii prevazuti la art. 1, in vederea eliminarii diferentelor constatate intre planurile de invatamant si/sau creditele de studii transferabile aferente.
(5) Lista aprobata de consiliul profesoral este transmisa rectorului institutiei de invatamant superior pentru emiterea deciziei de inmatriculare.

Art. 3
Dupa inmatriculare studentii se conformeaza procesului didactic si regulamentelor universitatii in care isi continua studiile.

Art. 4
Pentru absolventii Universitatii Spiru Haret din Bucuresti care se inscriu pentru programe de masterat la alte universitati, verificarea documentelor de studii este in responsabilitatea universitatii primitoare. Acestea pot solicita Universitatii Spiru Haret documente clarificatoare privind actele de studii.

Art. 5
(1) Dupa finalizarea alegerilor in conformitate cu dispozitiile art. 1 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 10/2009 si ale Legii invatamantului nr. 84/1995, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si ale Legii nr. 128/1997 privind Statutul personalului didactic, cu modificarile si completarile ulterioare, Universitatea Spiru Haret va primi aprobarea de a folosi stampila cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii.
(2) Pana la dobandirea stampilei cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Inovarii, dar nu mai tarziu de sfarsitul anului 2009, pe documentele de studii eliberate de Universitatea Spiru Haret din Bucuresti poate sa fie utilizata stampila cu antetul Ministerului Educatiei, Cercetarii si Tineretului.
Multumesc pentru raspuns. Problema este ca eu acum sunt in ultima zi de preaviz. M-am infomat in leg cu conditiile pe care trebuie sa le indeplinesc pt a beneficia de somaj, iar rezultatul ar fi ca ma incadreaz cu o singura exceptie numarul de ore lucrate lunar.
Nu sunt lamurita de ce nu as beneficia daca nu am numarul de ore lucrate in ultimele 24 luni, dar in ultimele 15 luni eu am contribuit la acest fond.
Rectific 40 ore pe luna.
Buna ziua! Va rog sa ma lamuriti intr-o problema. Am lucrat in cadrul unei firme timp de 15 luni. In aceasta perioada am cotizat pentru somaj. Problema este ca din 15 luni 10 am fost in concediu fara plata lucrand maxim 40 ore pe saptamana. Pot beneficia de ajutorul de somaj in aceasta situatie chiar daca eu am cotizat in toata aceasta perioada?