avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate 28lacra

Activitate 28lacra

Răspuns la discuția Dosar executare silita
Nu am fost destul de clara.
Nu s-a initiat procedura de executare, dosarul se afla pe rolul instantei, la judecatorie, pentru executare silita.
In cauza, am ruda care nu si-a achitat intretinerea de ~ 2 ani (pe fondul unor neintelegeri cu administratia, care ar fi "incart-o"), nu a inteles sa incerce sa plateasca cate ceva lunar di a ajuns in situatia in care a fost data in judecata pentru executare silita.
Acum, incerc sa o lamuresc sa plateasca cate ceva, de asta si va intrebam daca s-ar opri procesul, in cazul in care ar face dovada ca incepe sa plateasca.
Oricum, pe acel bloc s-a facut foarte multa publicitate, la parterul blocului au existat / exista spatii inchiriate, iar proprietarilor batrani si singuri li se imputa, la intretinere, niste sume exorbitante, dar asta cred ca ar trebui sa faca obiectul altui proces.
Buna seara,
Spuneti-mi, va rog, un dosar de executare silita, privind neplata intretinerii poate fi oprit daca paratul face dovada in instanta ca a inceput sa plateasca cate o suma modica (sa zicem 100-200 lei)? In acest caz, paratul mai este obligat sa achite cheltuieli de judecata?
Dar, se poate intampla ca asociatia de proprietari sa nu-i accepte suma de bani ? Exista aceasta posibilitate sau sunt obligati sa-i accepte plata oricarei sume?
Multumesc!
Buna ziua,
Spuneti-mi, va rog, daca pot introduce o noua actiune de majorare a pensiei de intretinere, avand in vedere ca luna trecuta am obtinut hotararea prin care
se continua plata pensiei de intretinere (dupa varsta de 18 ani), stabilindu-se si o alta valoare, insa prin noua lege a salarizarii persoanei desemnate cu plata intretinerii i-au crescut considerabil veniturile.
Conform art. 531 C.civ., as putea introduce o noua actiune?
Multumesc!
Buna ziua,
Tatal meu are un titlu de proprietate comun, cu inca doi frati, pe o suprafata de pamant, titlu pe care este stipulat ce suprafata detine fiecare dintre frati.
Tatal meu doreste iesirea din diviziune, insa fratii lui nu sunt de acord, nu vor sa-i semneze.
Mentionez ca acest pamant a fost al parintilor (decedati) si dupa revolutie (in urma cererii celor trei) au fost pusi in posesie (prin acest titlu comun, cu numele celor trei frati), ei mai avand inca doua surori, care insa nu sunt trecute pe titlu.
Pot fi conditionati de acestea, daca ele nu apar pe titlu?
Ce se poate face in acest sens? Se poate actiona in instanta?
Buna ziua,
In urma unei contestații tatalui meu i s-a adus la cunoștință ca trebuie sa achite p taxa de timbru. A favut cerere de scutire, insa i s-a acordat reducere cu esalonare. In acest caz, tata a facut o cerere (ce-i drept, dupa trecerea celor 5 zile pentru apel - fiind sarbatorile de iarna) in care a specificat ca nu are cu ce o achita si in cazul in care nu i se acorda scutirea, doreste sa renunte la proces. La termenul ulterior s-a incheiat procesul ( fara a se face mentiunea ca reclamantul renunta) fara a se mai mentiona vre-o taxa de achitat. Acum, dupa cateva luni de la incheierea procesului, tata s-a trezit ca are de achitat taxa de timbru la administrația locala. Este corect? Se mai poate face ceva, pentru a nu achita aceasta suma?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Proces verbal contestat
Asa am facut, dar in întâmpinare au invocat excepția lipsei calității procesuale, pe motiv ca formularul este al altui județ.
Intr-adevăr, Ministerul Sănătății le-a trimis o adresa (ce mi-au anexat-o in întâmpinare) prin care le spune ca pot controla si amenda pe formularele județului controlat.
Sa-mi mențin acțiunea îndreptata spre cei care m-au amendat sau sa ma îndrept si către cei a căror formulare au fost folosite? Sau, as mai putea sa chem si Ministerul Sănătății.
Cum credeți ca e mai bine?
Răspuns la discuția Proces verbal contestat
Procesul verbal este semnat de cei care au constatat fapta, nu de cei a caror formulare au fost folosite.
Buna ziua,
Am contestat un proces verbal, emis de catre inspectorii DSP a unui judet, insa pe un formular apartinand altui judet.
DSP a carei inspectori mi-au dat amenda cer respingerea cererii, pe motiv ca formularul apartine altui judet.
Ce parere aveti sa indrept contestarea spre judetul ce apare pe formular sau sa pastrez actiunea catre DSP a carei inspectori de fapt m-au amendat?
Nu mi se pare logic sa chem DSP a altui judet, care nu au fost in control, care nu mi-au dat amenda, insa pentru ca formularul le apartine sa-i chem pe acestia.
Buna ziua,
Va rog sa-mi spuneti daca exista vre-un temei legal prin care unul dintre soti poate semna in statul de plata si sa incaseze salariul/ indemnizatia/ tichete de masa ale celuilalt sot, fara a avea o procura in acest sens. Dar in cazul in car sunt salariatii aceleiasi institutii?
Mulțumesc!
Răspuns la discuția Anulare proces-verbal
Ok, multumesc pentru raspunsuri. Contest si nu voi plati.