avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 421 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters114803

Activitate ContSters114803

am inteles... doar ca nu o scot la capat cu cei de la firma... spuneti-mi va rog , stiti cazuri care au incasat dividente si indemnizatie si a fost totul ok ?

uitati raspunsul primit :" Conform CF, dividendele sunt venituri din investitii si fac parte din categoria veniturilor supuse impozitului pe venit. E drept ca, nu sunt cuprinse in baza de calcul a indemnizatiei pentru cresterea copilului, dar... nu stiu ce sa zic. Nici nu ai renuntat la calitatea de asociat in firma. ... "

le-am explicat si le-am dat rasp dvs ... macar sa le spun ca sunt cazuri in care s-au incasat ambele si a fost ok

multumesc mult si imi cer scuze ca insist atat
nici daca sunt impozabile ?

va intreb pt ca in art 16 ,alin 2 , litera i ,din oug 111/2010 mentioneaza :

(2) Dreptul la indemnizaţiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 şi art. 9 alin. (4) şi (5) se suspendă începând cu ziua următoare celei în care:

i) beneficiarul realizează venituri supuse impozitului şi copilul nu a împlinit vârsta de un an, 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap;

multumesc
buna ziua

am o mare nedumerire : daca sunt in concediu crestere copil incepand din februarie 2014 , pot incasa dividente de la firma in cadrul careia am calitatea doar de asociat ? ( nu sunt angajata in firma respectiva si nu sunt asociat unic )

stiti cazuri in care s-au incasat atat indemnizatia cat si dividentele si nu au fost probleme ?
am inteles ca dividentele intra la venituri din investitii ( art 65 , legea legea-571-2003 ) - nu venituri din activitati independente care intr-adevar duc la suspendarea indemnizatiei ( pfa-ul e suspendat ), dar de la firma mi s-a spus ca daca imi platesc dividentele mi se suspenda indemnizatia pentru ca sunt venituri impozabile !?!
in conditiile in care la calculul indemnizatiei nu s-a tinut cont de dividente anterioare ...

sunt complet in ceata si nu stiu ce sa fac ... :sorry:

multumesc anticipat
Răspuns la discuția Alocatie copil
buna ziua

din raspunsul dvs inteleg ca pentru un copil nascut in luna decembrie 2013, alocatia se va plati incepand cu luna ianuarie 2014 ( luna in care s-a nascut nu se ia in calcul si nu se plateste alocatie pt decembrie?! :wassat: nu are nevoie de lapte, scutece si cate si mai cate in luna respectiva ... :stunned: ) cum sa nu iubesti tara asta ? .... si daca s-a depus dosarul in decembrie , plata trebuia efectuata incepand cu ianuarie ? ...

multumesc
multumesc :ok:
am inteles acum

pentru indemnizatia de crestere copil se vor lua in calcul ?

multumesc frumos

mai am o intrebare : prin venit brut pe ultimele 6 luni pentru calcul indemnizatie concediu prenatal , se intelege venitul total brut realizat ( in cazul acesta salariul de incadrare + tichete de masa )...sau doar salariul de incadrare ?

am urmatoarea situatie in programul de contabilitate : pe statul de plata si adeverinta de venit imi figureaza ca venit brut pe fiecare din ultimele 6 luni salariul de incadrare + tichete de masa , de exemplu pt iulie venitul brut realizat este de 1.903 lei , dar cand introduc la concediu de sarcina si lauzie 08 , imi ia in calcul pentru media zilnica pe ultimele 6 luni doar salariul brut , fara bonuri ( exemplu pt iulie 1.697lei ) ....

multumesc

in regula, multumesc frumos :bow:
as prefera varianta in care imi sunt platite zilele de co neefectuate .... am nevoie va rog de un raspuns in care sa mi se spuna daca se pot plati, sau nu ....
Situatie : daca inainte de a intra in prenatal mai am 15 zile de concediu odihna si contractul de munca se suspenda pe un an, angajatorul trebuie sa imi achite c/val zilelor de co neefectuate pentru anul 2013 ?
am gasit in codul muncii :

Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
......
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

dar nu scrie nimic in cazul de suspendare a cm


multumesc :worthy: