avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Situatie: 15 zile CO inainte de prenatal neefectuate
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Situatie: 15 zile CO inainte de prenatal neefectuate

Situatie : daca inainte de a intra in prenatal mai am 15 zile de concediu odihna si contractul de munca se suspenda pe un an, angajatorul trebuie sa imi achite c/val zilelor de co neefectuate pentru anul 2013 ?
am gasit in codul muncii :

Art. 146. [efectuarea şi compensarea concediului de odihnă]
......
(4) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de muncă.

dar nu scrie nimic in cazul de suspendare a cm


multumesc :worthy:
Ultima modificare: Vineri, 9 August 2013
ContSters114803, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters114803 , utilizator 11:03, 19 August 2013
De ce nu va luati mai intai Co, urmand ca, la terminarea acestuia sa intrati in prenatal?
as prefera varianta in care imi sunt platite zilele de co neefectuate .... am nevoie va rog de un raspuns in care sa mi se spuna daca se pot plati, sau nu ....
1. In cazul suspendarii CIM nu se compenseaza in bani zilele de CO cuvenite si neefectuate pana la data suspendarii CIM.

2. Va puteti lua zilele de CO restante dupa efectuarea CCC.
in regula, multumesc frumos :bow:
mai am o intrebare : prin venit brut pe ultimele 6 luni pentru calcul indemnizatie concediu prenatal , se intelege venitul total brut realizat ( in cazul acesta salariul de incadrare + tichete de masa )...sau doar salariul de incadrare ?

am urmatoarea situatie in programul de contabilitate : pe statul de plata si adeverinta de venit imi figureaza ca venit brut pe fiecare din ultimele 6 luni salariul de incadrare + tichete de masa , de exemplu pt iulie venitul brut realizat este de 1.903 lei , dar cand introduc la concediu de sarcina si lauzie 08 , imi ia in calcul pentru media zilnica pe ultimele 6 luni doar salariul brut , fara bonuri ( exemplu pt iulie 1.697lei ) ....

multumesc

Ultima modificare: Luni, 19 August 2013
ContSters114803, utilizator

Alte discuții în legătură

Calcul salariu net si contributii(salariat si angajator) iirina_19 iirina_19 As dori si eu, va rog, un calcul detaliat salariu net si contributii(salariat si angajator), avand urmatoarele date pentru un salariat pentru luna iunie 2010: ... (vezi toată discuția)
Co poate scadea indemnizatia din timpul concediului de maternitate? cristinaflp cristinaflp As dori sa ies in concediu maternitate (prenatal) incepand cu data de 1 iulie 2015. Problema este ca nu am facut uz de niciuna din zilele de concediu de odihna ... (vezi toată discuția)
Calcul concediu de odihna cristinasova cristinasova Buna ziua! Concediul de odihna se calculeaza in functie de salarul brut sau net? ex. daca am salar minim pe economie si trebuie sa iau banii pe concediu din ... (vezi toată discuția)