avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 452 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Activitate AlexPFA

Activitate AlexPFA

Buna,


Mi-am facut PFA recent si la inregistrare am ales sa fiu neplatitor de TVA. Dar din pacate cred ca am facut o greseala. Sunt distribuitor de echipamente de birou, adica achizitionez marfa la randul meu de la firme (pe care platesc TVA) si apoi o vand mai departe. Daca poate cineva sa-mi raspunda la cateva intrebari as fi foarte recunoscator.
1. Am inteles ca nu pot face facturi cu tva. Daca facturez o firma acesteia ii va conveni faptul ca eu sunt neplatitor de tva? (din punctul de vedere ca multe firme isi recupereaza tva-ul). Sau pur si simplu nu imi platesc mie si au scapat?
2. Referitor la impozitul pe care il platesc eu. Cum se calculeaza acesta (reamintesc ca eu achizionez marfa la randul meu platind tva pe ea). Pot sa trec aceasta facura la cheltuieli si sa mi-se taie din acel 16% impozit pe profit? sau mi se taie din impozit doar valoarea tva-ul de pe factura produselor achizitionate de mine?
Va rog postati raspunsuri pertinente.


Multumesc anticipat.