avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 456 soluții astăzi
Forum Activitate Dana Filip

Activitate Dana Filip

As dori sa aflu cateva amanunte despre functionarea cooperativelor agricole, si anume. Am studiat legea nr.566/09 dec 2004, dar nu sunt pa deplin lamurita.
Intrebarile mele sunt legate de evindentele contabile:
- cum se pot face plati catre persoanele fizice care presteaza servicii, fara sa fie angajati, de fapt fara a fi nevoie sa se plateasca taxe la bugetul de stat, si fara ca acele persoane care realizeaza venituri din munca ocazionala sa fie nevoite sa plateasca impozit;
- sumele primite ca subsentii cum se inregistreaza, atat la intrarea lor in cooperativa, cat si la iesire;
- banii proveniti din subvesntii, si care nu sunt utilizati in anul 2010, cum sunt "reportati"in anul 2011.
Multumesc
As dori sa stiu daca este legal sa se emita factura de vanzare cu valoare zero ( disc. 100 % ), in cazul in care pentru achizitionarea unui nr.de X produse dorim sa acordam o anumita cantitate gratis. Pana acum s-au cuprins pe aceeasi factura si produsele cu valoare, si cele cu disc.100%.
Multumesc.
Buna, va rog sa-mi spuneti daca un absolvent de studii superioare (economice) poate intocmi/semna balanta/bilant, sau este necesar sa dea examen pentru contabil autorizat. Eventual, daca este posibil, sa ma ajutati si cu legea in care pot gasi lamuriri cu privire la acest subiect. Multumesc