buna ziua,as dori sa imi explice cineva cum se poate renunta la drepturile mostenite in favoarea unui singur mostenitor,mai exact noi sintem patru frati care am mostenit o casa in urma decsului tatalui nostru,avem toti patru certificat de mostenitor fiecare cu 25% din masa succesorala.acum ne-am hotarit fratii sa cedam in favoarea surorii,dar nu stim cum se procedeaza?se merge la notar si se face un act dar cum se numeste acel act,am vrea sa stim si cit ar costa,iar in urma actului sa rezulte un singur mostenitor sau mai exact un singur proprietar?va multumesc
nu am avut nici o pretentie,dar asa ca fapt divers de un an de zile de cand e procesul deschis eu nu am beneficiat deloc de dreptul meu de mostenitor pt ca ea sta si in ziua de azi in casa.precizez ca nu ma aflu in tara,iar ea nu are nici un act decat un titlu pe care si-l aroga de "concumbina a tatalui meu"
ok ms mult ca mi-ati raspuns atit de repede,ce inseamna cerere reconventionala?
buna seara 2007_rozi,te rog sa imi raspunzi si mie la o intrebare>Ce inseamna cind un judecator da ca solutionare respingerea actiunii reclamantei?ai mai citit despre cazul meu chiar miai raspuns la o intrebare si ati avut dreptate* Momentan in legislatia romana nu este reglementat asa ceva...adica dreptul concubinei. *asta a fost raspunsul dumneavoastra la intrebarea care am pus-o*Data post: Vineri, 4 Decembrie 2009, 15:37 *atunci mi-ati raspuns.
Buna seara,am si eu o intrebare:Ce inseamna respinge actiunea reclamantei? ok acum sa dau niste explicatii,sint intr-un proces de mai bine de un an de zile cu concubina tatalui meu,defapt ea este reclamanta si eu piritul cred:),proces de partaj si iesire din indiviziune,am dat mai multe explicatii pe timpul procesului aici pe site,acum s/a dat ca slutionare respingerea actiunii reclamantei,cu alte cuvinte eu ce sa inteleg am cistigat procesul?
va multumesc pt.raspunsuri si timp acordat.buna seara
buna ziua.asa sta treaba:parintii mei sunt divortati,tatal meu sa mutat la mama sa unde a inceput consructia casei cu banii lui,el a cunoscut femeiia asta cu care a trait in concubinaj inca dela inceputul edifiicarii casei.a reusit sa ridice primul nivel cu banii lui,o data terminati banii el a plecat in israel de unde a trimis osuma consistenta de bani cu care sa terminat de ridicat casa.toata consructia sa facut pe numele bunicii mele si pe pamantul ei,de aceea la intoarcerea lui din israel in anul 2004 tatal meu pentru ai fii recunoscut dreptul sau de propietar a deschis proces si a chemat in judecata mama plus fratii:in toata aceasta perioada el traind cu aceasta femeiie,tin sa spun ca ea ,concubina nu apare pe nici un document si nici in proces nu a fost citata.in urma procesului tatal meu sia castigat dreptul de unic propietar,in baza acestui act noi copiii lui am devenit mostenitorii lui de drept.
11/01/2010 Suspendă judecata în baza art. 155 ind. 1 C.pr.civ. Suspendat
15/03/2010
16/11/2009 Incuviinţează probele solicitate de părţi. Acordă termen de judecată la data de 30 noiembrie 2009 pentru când părţile cunosc termenul de judecată şi vor prezenta înscrisuri. Se vor cita martorii propuşi de părţi. Se va emite adresă la Tribunalul Neamţ – Biroul Local de Expertiză în vederea comunicării unor liste cu experţi în specialitatea bunuri comune şi construcţii. Amânat
19/01/2010 Respinge cererea de repunere pe rol. Încheiere
22/02/2010 Acordă termen de judecată la data de 15 martie 2010 pentru când reclamanta şi pârâţii cunosc termenul de judecată. Se va repeta procedura de citare cu intervenientul. Se va înainta adresă s-lui expert CL în vederea efectuării expertizei, cu obiectivele ce au fost depuse de părţi şi cu menţiunea că onorariul de expert a fost achitat. Se va înainta adresă către BLET Neamţ pentru a comunica numirea expertului. Amânat
26/10/2009 Admite cererea de amânare a cauzei formulată de reclamantă, prin avocat, pentru studierea întâmpinării şi cererii de intervenţie. Admite cererea de intervenţie în interesul pârâţilor, şi introduce în cauză, în calitate de intervenient, pe RG, acesta având termen în cunoştinţă prin avocat. Pune în vedere reclamantei şi intervenientului, ambilor prin avocat, să timbreze cererea de chemare în judecată respectiv, cererea de intervenţie. Amânat
30/11/2009 Constată că întâmpinarea formulată de pârâţi nu are caracter reconvenţional. Stabileşte onorarii provizorii de câte 700 de lei pentru fiecare expertiză, în mod separat, experţii, la cerere, fiind numiţi după cum urmează: la evaluări bunuri mobile, domnul expert CL, la construcţii domnul expert CCE. Acordă termen de judecată la data de 11.01.2010, pentru când se va face dovada achitării onorariilor pentru cele 2 expertize, reclamanta, pârâţii şi intervenientul în numele altei persoane au termen în cunoştinţă. Pronunţată în şedinţă publică din 30.11.2009 Amânat
ok va multumesc pt amabilitate ca sa va puteti da seama pe ce ne judecam va scriu nr dosarului 4439/291/2009 cu numarul asta pe situl judecatoriei roman la liste sedinte din data de 22 februarie daca intrati k am incercat eu sa criu linkul dar nu ma lasa cei de aici sa il expun,ma repet daca vreti sa intrati o sa gasiti mai multe detalii si juridice.va multumesc
[ link extern ] *
pe linkul asta se va deschide pagina judecatoriei din roman,unde veti gasi detalii despre cum a evoluat procesul,nr dosarului este 4439/291/2009,este judecatoria din roman.procesul din 2004 a fost dechis de tata impotriva fratilor lui si a mamei sale casa fiind construita pe terenul mamei sale.