avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 525 soluții astăzi
Forum Activitate Adela.Alexandra

Activitate Adela.Alexandra

Stie cineva care sunt etapele infiintarii unui centru de plasament privat si ce autorizatii trebuiesc obtinute?
In cazul in care un angajat a incalcat prevederile legale si nu accepta sa isi depuna demisia, cum poate fi el concediat?

Multumesc
Multumesc pentru raspuns. Totusi ce ma interesa cel mai tare era daca trebuie facuta aceasta modificare sau nu.
Buna ziua,

O firma care si-a inceput activitatea cu codul CAEN principal 7022 - Activitati de consultanta pentru afaceri si management dar care, in prezent, ofera in special servicii de recrutare si plasare a fortei de munca trebuie sa il schimbe pe acesta cu 7830 - Servicii de furnizare si management a fortei de munca (cod caen ce se regaseste in cele 6 coduri secundare)?

Daca da, care este procedura si ce costuri implica?

Multumesc!
Buna seara,

In cazul in care se cumpara un teren in rate, in baza unei promisiune bilaterale de vanzare, promitentul-cumparator poate utiliza terenul respectiv pana la finalizarea platii ratelor si incheierea actului de vanzare cumparare?
Buna seara,

Am si eu nevoie de un draft al unui precontract de angajare. Apreciez orice sugestii primite in acest sens.

Multumesc!
Răspuns la discuția Detasarea de la privat la stat
Multumesc mult.
Se poate face de la Privat la Stat? Se pastreaza salariul de la angajatorul de baza?
Exista vreo "portita" prin care odata detasat sa-ti micsoreze salariul cel la care te duci? Pe durata detasarii poti beneficia de CO?
Răspuns la discuția Inregistrare Unitate Protejata
Atunci nu se contrazic cele 2 articole din lege?
Pe 26.01 a.c. am depus dosarul cu actele necesare inregistrarii unui SRL ca si Unitate Protejata. Conform Art. 6 din Ordinul privind aprobarea Procedurii de autorizare a unitatilor protejate trebuia sa fiu notificata in 10 zile cu privire la neindeplinirea conditiilor de autorizare sau sa primesc autorizarea in termen de 20 de zile.

Avand in vedere faptul ca nu primeam niciun raspuns, am inceput sa dau telefoane. SOC: Directoarea departamentului legal mi-a spus simplu ca termenele nu se respecta si nu are importanta faptul ca au o prevedere legala. Nu stie nimeni cat trebuie sa mai astept pana cineva va binevoi sa isi arunce o privire pe dosar.

Ce ar trebui sa fac in acest caz? Nu vreau sa risc nici sa imi respinga dosarul doar ca sa scape de mine.