avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Activitate bozzont

Activitate bozzont

Bună ziua,
Fiul meu de 13 ani a reușit sa facă ceva banuti folosind platformele on-line și acum ar dori sa ii scoată pentru as cumpara diverse lucruri pentru el.
El deține un card de credit atașat contului bancar al tatălui care i-a fost necesar pentru virarea bursei de merit la scoala.
Întrebarea mea este dacă fiul meu va scoate banii cu ajutorul acelui card de credit va trebui sa achite impozit/ CAS/ pensii?
Sau trebuie sa facem un PFA pe numele unei persoane adulte?
Vrem sa vedem dacă merita sa continuie activitățile lui on-line sau dacă mai bine se lasă păgubaș.
Multumim anticipat!
Sotia mea a deschis recent un PFA ca asistent medical generalist. Deținem un auto achiziționat în timpul căsătoriei care este înmatriculat pe numele meu.
De la deschiderea PFA soția folosește doar ea autoturismul pentru deplasarea la/de la locul de munca și în interes de serviciu motiv pentru care consideram ca ar putea fi deduse anumite cheltuieli pe PFA.
Daca este totuși necesar contract de comodat, este obligatoriu semnarea acestuia la notariat?
Știu prevederile legii.
Ma intereseaza doar interpretarea art 4 alin 1, respectiv dacă toate unitățile sanitare sunt unități sanitare publice chiar daca au capital privat. Este singurul lucru care nu il înțeleg referitor la aceasta lege.
Clinicile medicale private sunt sau nu unități sanitare publice?
Conforma art. 4 alin 1 din OUG 147/27.08.2020:
Angajații sistemului național de apărare, ordine publica și securitate nationala, angajații din penitenciare si personalul din unitățile sanitare publice nu beneficiază de zile libere prevazute la art. 1.
Soția mea lucrează la o clinica medicala privata motiv pentru care cei din conducerea unității mele au refuzat sa imi plătească acel procent prevazut de lege ca urmare a faptului ca ambii părinți mergem la munca și scolile sunt închise.
Totuși clinica medicala la care lucrează soția mea, deși este cu capital privat este publica și chiar are contract cu CAS.
Este corecta decizia lor de a nu îmi acorda acel procent?
Daca decizia lor nu este corecta va rog sa ma ajutați cu o lege, un articol ca sa ma pot justifica în fata lor.
Multumesc!
Mulțumesc mult pentru informatie.
Dar exista vre-o sansa sa ii determin sa pună uluci la bloc ca să nu mai apară și alte probleme pe viitor? Cu-i ar trebui sa ma adresez?
Mai nou acum pun presiune sa le dam bani pentru acoperiș deși ei l-au închis și nu ne permit accesul. Vecinii au spus ca vor da partea lor doar după ce se pun în legalitate și remediază problemele. Pot sa ne oblige sa plătim pentru mizeria care este acum pe bloc?


ynocentta a scris:

Atat timp cat modificarea a fost executata fara forme legale,asociatia de proprietari nu are inregsitrata lucrarea in cartea tehnica
Responsabili sunt proprietarii care au inteles sa execute modificarea fara forme legale

Bună ziua,
As vrea sa știu cine răspunde în cazul în care un acoperiș tip sarpanta este smus de vânt de pe un bloc de locuințe, cu mențiunea ca a fost construit în urma cu 10 ani de către locatarii de la etajul 4 fără aprobarea celorlați vecini și fără a avea autorizație de construcție. De asemenea as vrea sa știu cine va achita amenda în situația în care cineva se va sesiza ca acest acoperiș nu are autorizație de construcție și ca nu respecta legislația privind construcția lui (nu este prevazut cu uluci sau opritori pentru tăiat zăpadă).
Menționez faptul ca din cauza lipsei ulucilor și a faptului ca acoperișul este construit pe linia blocului apa se scurge pe pereți care în timp s-au degradat, tencuiala s-a umflat iar în interiorul apartamentului a apărut igrasie. Am notificat asociația de locatari cu privire la aceste aspecte dar mi s-a spus ca nu e treaba lor și dacă vreau uluci sa ii montez eu ca să scap de probleme.
Răspuns la discuția Parcări marcate haotic
În momentul în care locurile de parcare au fost marcate, în urma cu 10 ani, sensurile unice erau în direcția opusa. Între timp primăria a stabilit ca nu sunt folositoare și au modificat direcția de mers a tuturor strazor cu sens unic timp în care parcările au rămas la fel.
Ideea este ca legislația rutiera prevede sancțiuni în astfel de situații și cred ca o sa o iau pas cu pas de la solicitare la Parcking, apoi la primărie și dacă nu se rezolva nimic politie și prefectura.
Oare este vre-o situație statistica comuna pentru toate firmele de asigurari a evenimentelor rutiere care s-au finalizat amiabil? Au avut loc destul de mte evenimente rutiere și întrucât nu au fost încă victime nu s-a sesizat pitia

Ioan Ciobanu a scris:

Locurile de parcare au fost stabilite de primărie și avizate de poliție. Să fim realisti. Niciuna dintre aceste instituții nu va modifica ceea ce au făcut sau au aprobat. Este trist că pentru intrarea în legalitate trebuie să se întâmple mai multe accidente în respectivul loc Mai ales dacă societățile de asigurare se vor indrepta împotriva primăriilor prin acțiuni de regres pentru recuperarea sumelor plătite dret despăgubiri pentru daunele provocate în accidente de circulație în care cauza este lipsa de vizibilitate provocată de un autovehicul parcat în locurile marcate în imediata apropiere a intersecției.
ing. Ioan Ciobanu

Răspuns la discuția Parcări marcate haotic
Da dar Parcking aparține direct de primărie. Nu au făcut nimic pana acum și nu vor face... De aceea a-și vrea sa ma implic și sa fac eu ceva dacă este posibil, sa ii oblig sa respecte legea...

ynocentta a scris:

Autoritatea responsabila este primaria teritoriala care raspunde de domeniul public

Bună ziua,
Către cine ar trebui sa îmi îndrept plângerea în situația în care firma care amenajează parcările de reședință în orașul meu a marcat locuri de parcare în spic pe străzi cu sens unic pana în buza intersecției, pe partea unde trebuie sa te asiguri, vizibilitatea fiind ZERO?
Menționez faptul ca am discutat atât cu vechiul cât și cu noul director al firmei Parcking și răspunsul a fost acelasi: nu are ce face întrucât sunt multe cereri pentru parcări iar spațiul este limitat și nu este vina lor ca primăria din oraș a schimbat sensurile unice acum 10 ani, acum fiind în tot cartierul parcările pe partea în care trebuie sa te asiguri în intersecție (în momentul în care ajungi într-o intersecție în care circulația este din dreapta spre stânga ta locurile de parcare sunt amenajate pe partea stânga a drumului traversat iar tu întâlnești indicatorul cedează trecerea). De asemenea mi-au spus ca legea interzice amenajarea locurilor de parcare doar la o distanta mai mica de 5 metri de intersecție (deși sunt marcate fix pana în intersecție) deși in HG 1391/2006 la art. 142 spune ca este interzisa oprirea în locurile unde vizibilitatea este redusa sub 25 de metri iar primăria ar trebui sa semnalizeze aceste locuri și nicidecum cu indicatorul parcare. Menționez ca deși străzile sunt în cartier sunt intens circulate în zona fiind și o școală iar cei care circula pe străzile cu prioritate nu au nici o sansa sa evite o coleziune la o viteza de 50km/h.
Aceasi problema exista și în parcările dintre blocuri, au fost lăsate cai de acces de 3 m lățime chiar și în curbă prin marcarea de locuri de parcare care oricum sunt mai mici decât autoturismele acestea micșorând și mai mult calea de acces fiind îngreunat accesul la parcare și imposibil pentru autospeciale de la ambulanță, pompieri sau gunoi în caz de nevoie.