avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Activitate georgika

Activitate georgika

Răspuns la discuția Demisie ~ Cartea de munca
Ok, va multumesc! :)
Răspuns la discuția Demisie ~ Cartea de munca
Este necesar copie dupa decizia de desfacere CIM...sau pot lua originalul?
Buna ziua,
Maine trebuie sa ma duc sa iau ,de la firma,decizia si apoi in alt oras sa-mi ridic cartea de munca..As dori sas tiu ce anume imi trebuie (in afara de decizie)? Buletin,CIM.....sau altceva???
Va multumesc!
Răspuns la discuția Demisie!
:((
Răspuns la discuția Demisie!
Inteleg....dar intrebam deoarece o fosta colega a procedat la fel ,acum 2-3 luni : demisie fara mentionarea preavizului si dupa 2 sapt a ridicat cartea de munca...probabil k i-a incheiat CIM cu 79 aliniatul 7 : ... renunţării totale de catre angajator...
aproape ca nu mai inteleg nimic..de ce sa procedeze diferit la fiecare persoana?!?!?!
Răspuns la discuția Demisie!
Va ..multumesc pentru raspuns!
In demisie,nu am mai mentionat de preaviz si directorul mi-a aprobat-o..deci consider k in 10 zile lucratoare trebuie sa ma pot duce sa ridic cartea de munca,nu/??
Discuție Demisie!
Buna ziua,
as avea s eu nevoie de putina indrumare..niste rasp ,va rog :)
Astazi`13-09-2010` mi-am dat demisia ,mai tarziu,am sunat la firma sa ma interesez cum procedez mai departe si mi s-a spus ca trerbuie sa atept sa mi se inchida CIM si apoi ma vb
Acum vreau sa stiu si eu ..trebuie sa astept vreo decizie in scris ceva ca sa ma duc sa ridic cartea demunca?...deoarece ei ma trimit la ...mama naibii :( sa-mi ridic cartea de munca
Răspuns la discuția Act aditional-legal sau ILEGAL ?
Va multumesc foarte mult!
buna ziua,
Am o nelamurire ! Firma la care lucrez are sediul in alt oras(foaret departe) ,astazi,la sfarsitul programului, secretatra ne-a comunicat ca trebuie sasemnam un act aditional cum ca am fi deacord sa ne ducem in celalalt oras sa lucram cand este nevoie!
noi am intrebat daca o sa se respecte programul si....a spus ca da..in mare parte ...intradevar se respecta prg de 8 ore de munca..sar nu se mai pune la socoteala drumulnoastru!??!!?
Asta ar insemna sa plecam de acasa la ora 6 dimineata si sa ne intoatrcem la ora 6:30 -7:00 seara!!!!
Noi am refuzat sa semnam astazi pe motiv sane consultam familiile ....acum asvrea sa stiu:
~ce mi s-ar putea intampla daca refuz sa semnez actul aditional???
~ma pot concedia pe motivul asta sau imi poate face referat?(este legal..este vreun art ,lege ceva????)
Va multumesc
Răspuns la discuția Demisie sau Concediere?
Mi-as dori sa pot face asta, dar firma la care lucrez este genul de firma...sau mai bine zis directorul e genul "barbar"
Saptamana trecuta a facut referat unei colege din cauza k nu a bagat marfa pe care a lucrat-o ,la cutii..cutii pe care nici macar nu le aveam....abia dadu.se comanda de ele (marfa respectiva o lucrase inainte sa intre in concediul medical,, deci nu cred ca era obligatia ei savina din medical sa bage marfa in cutii :O)
Lunea aceasta a sunat pe domnul director si ia spus ca nu mai are cu cine sa lase fetita acasa,daca vrea (poate) sa ii incheie si ei CIM cu un art care sa ii dea dreptul la somaj.....rasp lui a fost categoric NU!
deci.......cum pot sa mai sper eu sa fac aceasi intrebare...sau mai bine zis rugaminte daca in cazul colegei mle rasp a fost nu..?
Apropo... colega mea a demisionat,ceea ce mi-a dat si mie de gandit...