avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 274 soluții astăzi
Forum Activitate elusca

Activitate elusca

din OUG 148/2005 actualizata
Art. 18:
(5)Perioada în care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6)În situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia în calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(la data 03-oct-2008 Art. 18, alin. (6) modificat de Art. I, punctul 2. din Ordonanta urgenta 118/2008 )
(7)Perioada concediului pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau de pâna la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca si în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda în raport cu aceasta.
(la data 20-ian-2007 Art. 18 completat de Art. I, punctul 12. din Legea 7/2007
Art. 20
1)Calculul si plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac de catre directiile teritoriale.
(2)Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se achita lunar beneficiarului, reprezentantului legal ori mandatarului acestora, împuternicit prin procura, pe baza de mandat postal sau, dupa caz, în cont curent personal ori cont de card.
(la data 20-ian-2007 Art. 20, alin. (2) modificat de Art. I, punctul 13. din Legea 7/2007 )
(3)Calculul si plata contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, datorata pentru drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, se fac de catre directiile teritoriale.
Intrebare: din cei 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni se scad contributiile la CAS si sanatate?
Ce inseamna: "Persoanele care sunt indreptatite sa beneficieze de indemnizatie pentru cresterea copilului, reglementata de prezenta ordonanta de urgenta, si realizeaza venituri profesionale supuse impozitului pe venit, potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare, beneficiaza de un stimulent in cuantum lunar.." din OUG 148/2005.
Buna ziua!
Ma aflu in urmatoarea situatie: sunt in concediu pentru cresterea copilului pana la varsta de 2 ani, dar nu am solicitat indemnizatia de la stat-nici cei 85% din venituri si nici cei 6 milioane, ci am optat pentru venituri conform prevederilor CCM de la societatea la care lucrez.
Intrebarea mea este urmatoarea: mai primesc si din partea statului altceva in afara alocatiei de stat, alocatiei nou-nascut si trusou? (ex:stimulent)
Va multumesc anticipat!