avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 388 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Contributii in perioada concediului pentru cresterea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Contributii in perioada concediului pentru cresterea copilului pana la 2 ani

din OUG 148/2005 actualizata
Art. 18:
(5)Perioada în care o persoana beneficiaza de drepturile prevazute la art. 1, respectiv art. 2, constituie perioada asimilata stagiului de cotizare în vederea stabilirii indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate prevazute de Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006.
(6)În situatia prevazuta la alin. (5), la stabilirea cuantumului indemnizatiilor de asigurari sociale de sanatate se ia în calcul valoarea indemnizatiei pentru cresterea copilului.
(la data 03-oct-2008 Art. 18, alin. (6) modificat de Art. I, punctul 2. din Ordonanta urgenta 118/2008 )
(7)Perioada concediului pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau de pâna la 3 ani în cazul copilului cu handicap constituie vechime în munca si în serviciu, care se are în vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda în raport cu aceasta.
(la data 20-ian-2007 Art. 18 completat de Art. I, punctul 12. din Legea 7/2007
Art. 20
1)Calculul si plata drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se fac de catre directiile teritoriale.
(2)Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta se achita lunar beneficiarului, reprezentantului legal ori mandatarului acestora, împuternicit prin procura, pe baza de mandat postal sau, dupa caz, în cont curent personal ori cont de card.
(la data 20-ian-2007 Art. 20, alin. (2) modificat de Art. I, punctul 13. din Legea 7/2007 )
(3)Calculul si plata contributiei individuale de asigurari sociale de sanatate, datorata pentru drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta, se fac de catre directiile teritoriale.
Intrebare: din cei 85% din media veniturilor realizate pe ultimele 12 luni se scad contributiile la CAS si sanatate?
Cel mai recent răspuns: Ramona Bosinceanu , Consultant resurse umane 18:23, 21 Decembrie 2009
Buna seara,

cei 85% sunt deja impozitati.

Se va lua venitul net ca si baza de calcul, ceea ce inseamna ca, contributiile sunt scazute automat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie alonso_first_one alonso_first_one Indemnizatia de crestere a copilului,din cate am inteles se da din partea statului,si nu a angajatului.Intrebarea mea ar fi urmatoarea:in perioada in care se ... (vezi toată discuția)
Concediul de maternitate.....se impoziteaza, se retine sanatatea?? stephie06 stephie06 Stiam ca nu se impoziteaza indemnizatia de concediu de sarcina si lahuzie, insa contabila mi-a retinut si sanatatea si impozitul, mi-a retinut tot, ... (vezi toată discuția)
Concediu prenatal cod 08 mod de calcul mitru oana mitru oana daca salariul meu brut este 1100 pe toata perioada de 12 luni cotizabile,atunci cat voi lua pentru prima luna de concediu prenatal avand ccd 08?intreb acest ... (vezi toată discuția)