Despre webinarii
Doar abonații premium au acces regulat la webinariile premium, realizate împreună cu specialiști de top, pe o multitudine de domenii - de la legislația muncii și fiscalitate până la cea de mediu sau GDPR.
Informațiile oferite de specialiști au o utilitate imediată și vin să rezolve probleme reale cu care orice companie se confruntă.
Clasat în urma cu 2 luni. Nimeni nu se poate sa nu aiba. Ca nu putem vorbi de șansă să fi fost asigurat la o societate care azi este viabila sau la una astăzi falimentara. Riscul trebuie sa îl fi preluat totuși cineva.
Cine are calitate procesuală pasiva în locul societății Carpatica Asig, în faliment pentru răspundere civila delictuala intr-un proces civil daune morale? In 2016 a avut loc accidentul soldat cu moartea victimei. Șoferul avea polița RCA valabila la Carpatica Asig. Cauza s-a clasat abia acum pe motiv ca fapta nu a fost săvârșită cu vinovăția prevazuta de legea penala, retinandu-se totuși o culpa levissima. Deci sunt în termenul de prescripție pentru introducerea acțiunii civile de către părinți și sora. Fondul de Garantare nu poate avea calitate de parte responsabila civilmente, chestiune tranșata prin RIL, nu știu și dacă are sau nu calitate procesuală pasiva în proces civil. BAAR îmi zice pe site-ul lor ca nu ar avea calitate procesuala. Și atunci cine are totuși o astfel de calitate procesuala pasiva în caz concret?
Mirrella P.
Utilizator 2din 2 utilizatori consideră acest răspuns util
Problema este ca nu munca în sine a cauzat moartea tatălui dvs, ci criza de epilepsie, ceea ce nu poate atrage răspunderea angajatorului și nu se poate cataloga drept accident de munca. Citiți legea. V-a expus-o un coleg foarte clar. Dacă avea asa probleme mari cu epilepsia, nu trebuia sa mai muncească pentru a se proteja. Totuși. Dvs vreți sa obțineți niște despăgubiri de la un angajator care nu are practic nicio vina. Politia este obligata sa întocmească dosar penal in rem la orice moarte violenta, pentru ca nu are de unde sa știe de la bun început care a fost cauza morții. Când se va constata se va clasa.
Mirrella P.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Dacă sunteți proprietarul, nu cred ca este nevoie nici măcar de procedura de evacuare. Din ce descrieți, pare mai degrabă o violare de domiciliu sau sediu profesional de către persoane necunoscute. Chemați politia și formulați plângere penala. Dacă nu stați acolo sa păziți, asta nu înseamnă că altcineva se poate instala pur și simplu. Procedura civila a evacuării din imobile ocupate fără drept presupune totuși un acord de intrare din partea proprietarului, cu orice titlu, inclusiv prin detenție precara. Fără acord, e chestiune penala, nu civila.
Mirrella P.
Utilizator 16din 18 utilizatori consideră acest răspuns util
Iertata fie-mi opinia, însă eu cred ca dl avocat al fostului soț face lucruri care exced cadrului legal. În primul rand, jignirile și descrierile peiorative și denigrarile la adresa doamnei. Asta nu înseamnă că îți faci treaba de avocat bine. Sunt reguli deontologice care interzic avocatului sa jignească partea adversa. Eu cred ca ar trebui formulata totuși o reclamație la barou în care sa se explice situația.
Eu știu asa una și buna: sunt avocata unei părți, nu dusmanca părții adverse, fac tot ce e legal posibil pentru clientul meu, nu jignesc în nicio modalitate partea adversa, iar dacă se întâmplă să vrea clientul asta îl temperez, nu se temperează, renunț la client. Eu argumentez, nu ma cert nici cu judecătorul (asa cum îmi reproșa un client ca nu sunt avocata bună pentru ca nu ma cert cu judecatorul), nici cu partea adversa, nici cu avocatul părții adverse. Trebuie sa cunoaștem unde se termina apărarea și unde începe încălcarea deontologiei. Ca sa nu mai zic faptul ca jignirile înseamnă fapte delictuale și pot atrage răspunderea civila delictuala a avocatului în concret, dincolo de posibile sancțiuni ale baroului.
Mirrella P.
Utilizator 5din 5 utilizatori consideră acest răspuns util
În cazul dvs nu este o donație pur și simplu, ci o donație cu sarcina, care poate fi atacata în instanta pentru neîndeplinirea sarcinii. Însă... diagnosticul nu va ajuta în niciun fel sa întreprindeți vreo acțiune în instanta. E nevoie de curator și va complicați. Chiar dacă susțineți în instanta ca sunteți sănătos tun și nu aveți semne vizibile de dementa (cel mai probabil un avocat va susține asta în locul dvs), mai exista și cai extraordinare de atac pentru momentul în care se găsesc documentele. Plus ca trebuie sa aveți probe solide referitoare la nerespectarea sarcinii. Personal am avut admitere la un caz similar, însă paratii au recunoscut prin interogatoriu ca nu si-au mai îndeplinit obligațiile contractuale de un an dând vina pe... dementa bătrânului ca era... recalcitrant. Dar dacă nu recunosc, nu prea ai cum demonstra. Angajati-va un avocat care sa analizeze în concret situația și șansele de câștig.
Mirrella P.
Utilizator 3din 3 utilizatori consideră acest răspuns util
E greu sa ne dam seama fără conținutul concret al mesajelor dacă se constituie intr-adevar infracțiunea de amenințare sau nu. În principiu, nu cred ca se va întâmpla nimic. Oricine are dreptul sa formuleze plângere penala oricând împotriva oricui. Doar după punerea în mișcare a acțiunii penale (adică după dobândirea calității de inculpat) mi-as face cu adevărat griji.
Dacă vine la locul de munca sa va facă de ras, nu are ce cauta nefiind angajat sau client acolo. Dacă depune plângere penala pentru înșelăciune, se clasează. Nerestituirea împrumutului nu înseamnă nicio infracțiune. Legal nu are ce sa va facă, ilegal va avea tot el o problema.
Mirrella P.
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Reclamantul nu este obligat sa își motiveze cererea în drept, astfel încât articolul sau articolele de lege le poate schimba oricând. După primul termen nu mai poate schimba cadrul procesual, adică nu mai poate schimba capetele de cerere, părțile, obiectul cauzei. Dacă a indicat greșit art 70 și aplicabil era 71, de exemplu, chiar nu e nicio problema. Putea și sa nu indice nimic, instanta era obligata sa facă aplicabilitatea articolului incident. De asemenea și erorile materiale se pot indrepta oricând pe parcursul procesului.