avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Activitate redvelvet

Activitate redvelvet

Răspuns la discuția concediul de odihna
Angajatorul este obligat sa va plateasca doar indemnizatia de concediu de odihna neefectuat in 2010.
Răspuns la discuția Tichete de masa
Nu exista o asemenea lege.
In schimb, angajatorul, prin regulamentul intern, are libertatea de a alege categoriile de salariati carora le acorda tichete de masa. Deci, poate stabili ca sa nu-i mai acorde tichete de masa unui salariat care si-a dat demisia.
Daca postul nu necesita studii superioare (ceea ce e si cazul dvs), il puteti incadra cu salariu mai mic de 1200 ron, chiar daca are si 3 facultati.
Nu.
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru crestere copil, persoana care o solicita trebuie sa fi avut timp de 12 luni, anterior nasterii copilului, venituri profesionale supuse impozitului pe venit.
Grabiti-va!

[ link extern ] /
Răspuns la discuția Indemnizatie pt mamici studente
Perioada in care o persoana beneficiaza de indemnizatie crestere copil constituie vechime in munca.
Art. 18 alin. 7 OUG 148/2005
"Perioada concediului pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani sau de pana la 3 ani in cazul copilului cu handicap constituie vechime in munca si in serviciu, care se are in vedere la stabilirea drepturilor ce se acorda in raport cu aceasta."
Alin. 7 al art. 18 a fost introdus prin Legea 7/2007.
Răspuns la discuția salariu muncitor necalificat
Puteti oferi ce salariu doriti dvs, cu conditia sa nu fie mai mic de 600 lei brut.
Răspuns la discuția premiu de nastere
cristinamold a scris:

va rog sa imi spuneti daca eu nemaifiind angajata a societatii(desfacerea contractului de munca din motive ce nu tin de persoana angajatului)din 07.04.2010 iar copilul s-a nascut la data de 03.04.2008 mai pot solicita legal acest ajutor de nastere.Va multumesc


Nu mai puteti solicita ajutorul pentru nastere.
Este un drept care decurge din contractul colectiv colectiv de munca si s-a prescris in 6 luni de la data nasterii copilului (art. 283 alin. 1 lit. e)
Răspuns la discuția concediere individuala
Obligativitatea de care vorbiti dvs este valabila numai in cazul in care societatea a efectuat concedieri colective.
In cazul in care sunt angajate alte persoane, dupa o perioada scurta de timp, pe locurile desfiintate, ati putea actiona societatea in instanta invocand faptul ca a efectuat o concediere fara sa aiba cauze serioase. Tinand cont de practica instantelor din ultima perioada, nu cred ca veti avea castig de cauza.
Pentru a beneficia de indemnizatia de crestere copil trebuie sa fi avut venituri profesionale supuse impozitului pe venit in ultimele 12 luni anterioare nasterii copilului. Dvs. nu indepliniti aceasta conditie, prin urmare nu aveti dreptul la indemnizatie.