avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 141 soluții astăzi
Forum Activitate gyorfi raul

Activitate gyorfi raul

revin cu rugamintea daca ma puteti ajuta cu o prevedere legala, in ce text de lege este prevazuta aceasta procedura
nu vrem să-l dăm afară din comună, dar credeam că este o posibilitate şi pentru persoanele care nu sunt diplomaţi. Dar există undeva o prevedere legală cu privire la acest caz?!
Bună ziua, am o problemă referitioare la procedura legală prin care o presoană poate fi declarată "persona non grata". Mai exact, este vorba despre o persoană care locuieşte într-o comună, iar aceasta a adus prejudicii de imagine atât primarului, consiliului local şi comunei din care face parte. Întrebarea mea este dacă trebuie să se adopte o hotărâre de consiliu local sau e nevoie de semnături din partea cetăţenilor şi de câte semnături e nevoi. Mulţumesc anticipat
cunosc reglementările din OG 2/2001 dar eu vreau sa ştiu procedural cum se procedează, eu totuşi cred că se poate formula Plângere contravenţională şi peste termen pentru motive de nulitate absolută, întrucât nulitatea absolută e imprescriptibilă (la mine era in discutie lipsa calităţii agentului constatator)
Mulţumesc oricum pt. răspuns.
Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 din OG 2/2001. Motive care eu consider că pot fi invocate oricând conf. art. 2 din Decretul 167/1958 republicat. Instanta de fond a admis excepţia tardivităţii.
Este vreo practică judiciară în acest sens? Pt. motive de nulitate absolută se poate ataca oricând procesul verbal, chiar si peste termenul de 15zile?
Vă rog un răspuns. Mulţumesc.