avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Activitate ira24i

Activitate ira24i

Discuție pensie de urmas
Buna ziua,

Fratele meu i-a pensie de urmas in urma decesului tatalui meu si nu are voie sa mai aiba alt venit. Daca este reprezentant Oriflame, dar cu un contract de reprezentant, facturile i se emit pe numele lui, dar din cate am inteles nu i se impoziteaza cu 16%, totul este in regula? Sau risca sa nu mai ia pensie din aceasta cauza?
Va multumesc mult
Răspuns la discuția Asigurare in caz de deces
Am depus la dosarul firmei de asigurari si un certificat constatator al accidentului eliberat de organele competente in raza caruia s-a intamplat accidentul, precum si fisa medicala a victimei. (desi nu mai era necesara). Sinucidere se poate vedea clar ca nu a fost, dupa cum s-a intamplat accidentul, adica a fost luat din spate si tarat multi metri...Cu privire la consumul de alcool, daca de exemplu ar fi baut o bere, asta ce inseamna? Se pot folosi de asta cei de la asigurari?
Răspuns la discuția Asigurare in caz de deces
Nu era pe trecerea de pietoni, mergea in aceeasi directie cu masinile, pe acostament. L-a luat din spate, l-a tarat 50m si l-a ucis pe loc. Nu stiu rezultatul anchetei...cine este vinovat, cert este ca soferul in cauza l-a ucis. Nu este sinucidere, nu a fost bolnav (ne-au cerut copie si dupa fisa medicala), deci asigurarea trebuie sa achite suma. Am facut o adresa catre ei, le-am cerut sa rezolve cazul, inca nu am primit nici un raspuns. Sapt. viitoare o sa revin cu alta adresa, mai mult nu stiu ce am putea face sa-i presam.
Cu privire la dosarul penal, desi au trecut 3 luni, se afla inca la politia rutiera, nu s-a trimis la Parchet pt ca nu este complet, lipseste raportul de necropsie si rap. toxicologic al medicinei legale si pt. ca statul nu are fonduri...nu se stie cat mai dureaza. Exista si o despagubire a societatii de asigurare a cond. auto? E vorba de Rca-ul pe care il avea? Asta se va putea realiza dupa finalizarea anchetei,nu?
Va multumesc din suflet pentru ajutor! Pe langa durerea pierderii unui om minunat, de 54 de ani, ne confruntam cu atatea probleme...macar de s-ar putea rezolva pt. a usura situatia financiara precara a mamei mele, care a ramas cu un baiat la facultate pe care trebuie sa-l intretina, dintr-un salariu de 550 ron.
Buna ziua,
Tatal meu a decedat in septembrie 2009 intr-un accident rutier. Avea un credit la banca, impreuna cu o asigurare in caz de deces. Am depus dosarul la firma de asigurare continand certificatul constatator, certificatul de deces si cererea de despagubire semnata de mama mea. Raspunsul lor este ca asteapta rezultatul anchetei (ar putea dura ani) si penalitatile la banca curg, mama fiind in imposibilitate de a plati ratele. Firma de asigurare are obligatia de a achita acest credit. De ce trebuie sa astepte finalizarea unei anchete, in care tata era pieton si soferul masinii l-a ucis? Aceasta asigurare este facuta in caz de deces, tatal meu a murit, a platit aceasta asigurare si acum trebuie sa ne achite creditul. Am dreptate?