avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 270 soluții astăzi
Forum Activitate lili.ana

Activitate lili.ana



Eu stau la 3, cel care inunda la 4. Nu cred ca este vorba despre o defectiune, am trimis un intalator acolo care a verificat. Asociatia sustine ca doamna de la 4 are probleme psihice si pleaca de acasa lasand apa deschisa cu zilele.
Si ca nu am ce sa fac in cazul asta.
Buna ziua,
Va multumesc pentru raspuns.
Ce probe ar putea exista ?
Am o adresa de la Asociatia de locatari care ma anunta ca defectiunea nu este de la partile comune, prin urmare nu este problema lor.
Am platit eu un instalator sa mearga la doamna de deasupra, dar mi-a spus ca nu este nici o defectiune. Nici nu a putut rezista prea mult sa stea acolo, am inteles ca este o mizerie de nedescris. Dansa nu discuta nu nimeni, decat cu un domn de la parter, doar lui ii deschide usa. Eu personal nu am vazut- o niciodata. Am inteles ca are probleme psihice dar nu stiu daca este asa. Am sunat-o pe fata ei care sta in Germania, mi-a zis ca nu o intereseaza, va veni doar sa mosteneasca apartamentul. Nu stiu ce sa mai fac. O data pe luna inunda, de obicei noaptea. Curge atat de multa apa incat ajunge pana la parter.
Buna ziua,
As dori consultanta de specialitatea pt actionarea in instanta si recuperarea daunelor in urmatoarea problema:
Vecinul de deasupra ma inunda repetat, la fiecare 2-3 luni. Apa este atat de multa incat curge prin tavan si pereti, ajunge pana la parter.
Am asigurare facultativa care acopera inclusiv apa de conducta, dar nu am fost despagubita niciodata pe motiv ca reparatia este sub valoarea fransizei, respectiv 100 E. Dansii fac un deviz unde calculeaza gips carton 10 lei, lavabila 50 lei etc, nu calculeaza manopera, nimic si astfel tot timpul se situeaza sub 100 E.
Asociatia de locatari nu este interesata de problema, mi-au dat o instiintare cum ca defectiunea nu este la partile comune, si atat. Nici macar nu mai vine sa constate situatia. Doar opresc apa pe coloana la insistenta mea, cand incepe si inundatia si “ploua la propriu”.
Apartamentul a fost renovat in totalitate acum un an, nu se poate sa nu raspunda nimeni pentru dezastrul asta.
Astept raspunsul dvs.
Multumesc
Buna ziua
M-am inscris la facultate in Anglia, am facut un an si ceva, timp in care statul englez mi-a achitat taxele scolare si mi-a dat o suma de bani in transe, pentru intretinere.
Vreau sa ma intorc in Romania pentru ca nu ma pot acomoda. Voi plati banii inapoi asa cum este regulamentul lor, in rate lunare.
Problema este ca as vrea sa stiu in ce masura ma pot executa silit pentru recuperare mai rapida a datoriei, avand in vedere ca am un apartament pe numele meu in Romania.
Mentionez ca la inscrierea la facultate am semnat doar o cerere de inscriere in care se stipuleaza ca am inteles ca voi restitui taxele de scolarizare si ma voi supune legilor englezesti pentru asta.
Va multumesc
Discuție Vanzare firma
Buna ziua.
Intentionez sa vand un Srl catre o persoana fizica.
Mentionez ca societatea nu are datorii sau alte probleme.
Va rog sa-mi spuneti in ce consta procedura si daca se realizeaza la avocat sau notar.
Multumesc
Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta.
Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat toate actele masinii, talon, carte identitate, actul de proprietate al celui de la care am cumparat, asigurare pe un an, itp si carte verde tot pe un an. Problema este ca nu am procura, am doar contract de vanzare cumparare in care se specifica, ca mi se vinde masina avand nr de inmatriculare...(Bulgaria), cu toate drepturile si obligatiile aferente. Problema este ca pe cine am intrebat, inclusiv politisti de la circulatie, nimeni nu a stiut sa-mi spuna exact daca e in regula sau nu. Mi-a spus cineva ca pe langa contract imi trebuie si procura dar cum sa mi se faca procura pe o masina care s-a vandut deja? Va rog, daca puteti sa ma ajutati, se poate circula asa in Ro sau e obligatoriu sa o inmatriculez la noi in tara?
Va multumesc!
Răspuns la discuția chitanta descarcatoare
Buna ziua. Va multumesc pentru raspuns, as vrea sa precizez ca eu sunt cumparatorul, am cumparat imobilul in rate, pe timp de sapte ani, fiind stipulat in contract sa platesc o anumita suma in fiecare luna, prin chitanta descarcatoare sau in contul bancar. Iar eu platesc acesti bani, in fiecare luna, la data convenita, si ii dau vanzatorului sa semneze chitanta intocmita cum am aratat mai sus, la calculator. Contractul nu are nici o clauza speciala. Nu inteleg la ce declaratie va referiti. Eu vreau sa ma conving ca , chitantele respective nu pot fi contestate, pentru ca atunci cand se vor implini cei sapte ani, sa mergem impreuna la notar, iar in baza chitantelor sa declare vanzatorul ca nu mai are nici o pretentie.
Imi poate spune cineva cum trabuie sa arate o chitanta descarcatoare pentru un contract de vanzare-cumparare imobil cu plata in rate, intre doua persoane fizice?
este suficient asa:
''Am primit de la ....... domiciliata in ....... cnp......suma de..... reprezentand rata aferenta lunii...''

data semnatura

sau mai trebuie completat si altceva, gen nr contractului etc....
mentionez ca nu se da in prezenta vreunui notar sau avocat chitanta.