avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Acte masina inmatriculata in Bulgaria
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Acte masina inmatriculata in Bulgaria

Buna seara, am o intrebare daca ma puteti ajuta.
Am cumparat o masina din Bulgaria, am facut contract de vanzare cumparare la notar, apoi mi s-au predat toate actele masinii, talon, carte identitate, actul de proprietate al celui de la care am cumparat, asigurare pe un an, itp si carte verde tot pe un an. Problema este ca nu am procura, am doar contract de vanzare cumparare in care se specifica, ca mi se vinde masina avand nr de inmatriculare...(Bulgaria), cu toate drepturile si obligatiile aferente. Problema este ca pe cine am intrebat, inclusiv politisti de la circulatie, nimeni nu a stiut sa-mi spuna exact daca e in regula sau nu. Mi-a spus cineva ca pe langa contract imi trebuie si procura dar cum sa mi se faca procura pe o masina care s-a vandut deja? Va rog, daca puteti sa ma ajutati, se poate circula asa in Ro sau e obligatoriu sa o inmatriculez la noi in tara?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gunnar , utilizator 21:25, 20 August 2010
Nu stiu despre ce procura vorbiti si cine v-a spus asta. Procura ar fi fost necesara daca va imprumuta sau inchiria masina. Puteti circula asa cum este in Romania dar avand in vedere ca s-au facut multe falsuri cu masini aduse din Bulgaria, pana la inmatricularea ei in Romania veti avea mult de furca cu politia. Eu va recomand sa faceti tot posibilul sa o inmatriculati cat mai repede la noi.
Problema inmatricularii masinilor in BG (stiti desigur!)este pentru a plati taxe mai mici.Pentru a putea beneficia de aceasta facilitate, masina trebuie sa ramana inmatriculata acolo, iar pentru a putea sa dispuneti de ea, va trebuie intr-adevar o procura de la fostul proprietar, care in acte ramane proprietar pentru a se putea plati impozitul si RCA-ul acolo(masina nu se radiaza).Este o modalitate prin care se ocoleste" legal" legea:P Atentie mare! Sa nu va treziti cu o reclamatie de furt:slap:
Se mai cunosc si asfel de practici ale vecinilor, care s-au adaptat la cerintele romanilor!
Singurul mod legal sa aveti numere de Bulgaria e sa aveti rezidenta in Bulgaria....restul sunt smecherii si riscati ca la un control al politiei rutiere sa va treziti ca masina a fost radiata din oficiu de bulgari.

Politia Romana s-a adaptat inventivitatii soferilor romani si periodic organizeaza razii in trafic vizand in special bulgarele - tocmai fiindca expira itp-uri, asigurari si fiscul bulgar daca nu incaseaza impozitul pe masina radiaza din oficiu numerele.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema cu talonul masinii inmatriculata pe bulgaria nicoricimihaela nicoricimihaela Buna ziua. Am o problema si nu stiu cum sa o rezolv. Am cumparat o masina inmatriculata pe Bulgaria. Am hotarat sa o inmatriculez pe Romania.Am demarat toate ... (vezi toată discuția)
Radiere auto si recuperare datorie grabuzzz grabuzzz Buna ziua, Acum cateva luni am vandut o masina unui cetatean. Am fost cu el sa facem un contract de vanzare cumparare in care am specificat ca valoarea ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare auto alpyne alpyne m-am gandit sa pun aceasta intrebare gandindu-ma ca e mai sigur sa fiu 100%sigur decat sa fac o greseala.subiectul.vreau sa cumpar un auto inmatriculat in ... (vezi toată discuția)