avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 584 soluții astăzi
Forum Activitate BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999

Activitate BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999

Poate totusi , in acest forum , cineva poate sa dea cateva mici sfaturi.
Desigur ca a te adresa unui avocat sau notar era stiut, la momentul potrivit ne vom adresa catre un avocat sau notar.
M0am adresata acestui forum deoarece stiam ca pe acest forum se pot da unele mici sfaturi, cred, scuze daca ma insel, ca de aceea si exista acest forum.
As vrea sa va intreb ce masuri de proecautie poate sa-si ia o persoan care doreste sa inchirieze un apartament mostenit de la mama sa inainte de a finaliza actiunea de sucesiune? Intelegem ca nu poate face un contract la notar inca.
Ce documente scrise intre ea si potentialul chirias poate face ?
Ce conditii ar avea de pus la inchirierea unui apartament mobilat?
Impozitul este calculat la 16% din venitul net.
Vedeti, vorbiti direct cu agentul fiscal la care sunteti repartizat, la Circa financiara de care apartineti, caci s-ar putea sa se fi gresit calculul, mai bine zis poate s-a calculat la brut desi nu asa este corect, conform codului fiscal.
Au mai fost cazuri si dupa ce s-a semnalat gresala au refacut calculul si au emis o nou adecizie.
Sunt PFA conform un ei legi speciale, dar sunt si pensionar.
Ca pensionar platesc Contributia pt. Sanatate si impozit.
Intreb daca in cazul meu, conform noilor reglementari fiscale, pentru ca sunt si PFA, va fi necesara inca o plata de contributie la sanatate, contributie la pensie si somaj ?
Cam cat sunt sumele si cum se face plata?
Din cele cunoscute de mine , de cand am inceput activitatea , Registrul Jurnal de incasari si plati era obligatoriu necesar sa fie inregistrat la Fisc ( ANAF-ul de sector, unde este inscrisa persoana ca si contribuabil.)
Amenda pe atunci era de cca 2 mil.lei vechi doar daca il inregistrai cu intarziere, peste cele 15 zile regulamentare.
Acum mai recent, nu am putut urmari toate modificarile care au urmat, dar stiu ca este la fel, chiar daca se tin in forma electronica, caz in care exista mai multe complicatii: soft specializat de la ANAF , semnatura electronica .
A se vedea Ordinul Ministerului Economiei si Finantelor nr. 3512 din 27 noiembrie 2008, privind documentele financiar-contabile, in vigoare de la data de 1 ianuarie 2009, care specifica: Registrele se vor lista/tipari pe hartie, deoarece acestea trebuie sa fie snuruite, sigilate si parafate.

Aveti doua solutii:
-Asteptati sa treaca perioada de opozitii si sa vedeti daca exista modificari sau respingerea marcii. Dar ca sa aflati rezultatul ar putea sa dureze cam mult.
-Schimbati numele de domeniu cu un nume care sa nu colideze cu nici o marca inregistrata.
Dar cel mai bine este sa consultati un consilier in proprietate industriala care ar putea interpreta mai bine rezultatul verificarii facute de dvs.
Inregistrarea unui nume de domeniu nu confera un drept de proprietate sau un drept legal exclusiv similar drepturilor de proprietate intelectuala, ci un simplu drept de folosinta asupra denumirii respective. Pentru a inregistra un nume de domeniu, este necesara doar plata unei taxe si inregistrarea intr-o baza de date, fara ca administratorul de nume de domenii sa faca vreo cercetare ca acest nume este similar cu al unei marci deja inregistrate. In Romania alocarea numelor de domenii este reglementata de Legea nr. 365/2002
Dreptul la marca este dobandit, prin inregistrarea semnului/denumirii ales/alese de solicitant la OSIM, inregistrare care confera titularului un drept exclusiv asupra acestuia, conform legii 84/1998.
Legea romana este armonizata cu legile europene si prevederile sunt similare si in alte tari.
Cei care isi inregistreaza ca nume de domeniu o marca inregistrata incalca un drept exclusiv si obtin avantaje nemeritate. O astfel de inregistrare se poate face din nestiinta sau din reacredinta.
Rezolvarea litigiilor in astfel de cazuri se face fie pe cale amiabila, fie prin mediere fie in instanta.
In cazul de fata exista unele diferente intre numele de domeniu achizitionat si denumirile marcilor inregistrate dar titularul marcilor anterioare, conform legii ar putea sa faca un demers in acest sens, de a-l atentiona sau a-l soma pe achizitorul unui astfel de nume de domeniu.
Deci, dupa cum spuneam, hotararea de a-l notifica sau nu, sta, in acest moment, la latitudinea titularului marcii/marcilor, daca acesta considera ca ii sunt incalcate sau nu drepturile exclusive.
Sansele in a utiliza fara probleme gettingdown.co.uk ( cu un nume web relativ apropiat de expresia get down ) vor fi in functie de cum vor aprecia titularii marcilor pe care le-ati identificat ca le incalcati sau nu drepturile.
Apreciez ca citatul d-nei Rodica Parvu este concludent.

Dat fiind faptul ca este vorba de un “designer” deci creeaza desene si /sau modele, as dori sa ma refer si la faptul ca aceste drepturi pot fi acoperite di de legea 129/1992 modificata si republicata in 2007, legea desenelor, ca obiecte de proprietate industriala, care face precizari la art.3, alin.(1) si ( 3) astfel:
(1)Dreptul la eliberarea certificatului de inregistrare apartine autorului desenului sau modelului ori succesorului sau, pentru desenele si modelele create in mod independent..
(3) In cazul in care desenul sau modelul a fost creat ca urmare a unor contracte cu misiune creativa sau de catre salariati, in cadrul atributiilor de serviciu, dreptul apartine persoanei care l-a comandat.
Mentionez ca trebuia sa se fi facut demersuri de protectie a desenelor create.

Am facut mentiunea de mai sus deoarece releva o unitate de gandire in spiritul legilor mentionate, in sensul ca dreptul apartine celui care comanda o creatie, care plateste creatia.

In cazul in speta creatia s-a efectuat in cadrul unui contract de munca obisnuit, creatiile au fost facute in indeplinirea sarcinilor de serviciu contra salariu.
Daca s-ar fi adaugat fie o clauza referitoare la creatie , in CIM, sau s-ar fi facut un contract de cesiune a acestor creatii, ar fi putut fi stabilite clar drepturile patrimoniale ale autorului pe o perioada mai lunga de timp. Nefiind facute acestea se incadreza in prevederile mentionate.

Nu sunt in masura sa indic, daca, coroborand situatia de fapt, promisiunile angajatorului , prevederile speciale ale legii dreptului de autor si cu prevederile legislatiei contractelor de munca , ar fi o baza pentru obtinerea unui succes in instanta.

Deoarece designer-ul era salariat si atributiile sale de serviciu erau de a produce creatii iar pentru aceste atributii era platit cu un salariu, in lipsa unei prevederi contractuale mai avantajoase acestuia, dreptul la aceste creatii apartine unitatii angajatoare.

Ea adevarat ca, intr-un caz de acest fel, in exercitarea unui contract de munca ce prevede o misiune creativa incredintata in mod explicit, care corespunde cu functiile sale, creatorul ar trebui sa beneficieze de o remuneratie suplimentara stabilita prin contract;

Daca nu au fost aceste prevederi de retributie suplimentara si se poate dovedi ca au fost unele promisiuni neindeplinite de catre angajator de plati suplimentare, desigur ca designer-ul ar putea sa se adreseze justitiei pentru stabilirea drepturilor asupra creatiilor si a drepturilor patrimoniale asupra acestora.