avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte

De curand am achizitionat domeniul gettingdown.co.uk .Am verificat existenta trademarkului , in UK , pe expresia getting down si nu am gasit . Dupa ce am cumparat ,mi-a venit in minte sa verific si pe expresia get down . Am constatat astfel ca , in Marea Britanie , exista doua trademarkuri pe acesta expresie . O marca are numarul 2365252 , pe clasa 09,16,25,41 si este detinuta de Eclectic Breaks Limited
Top Floor London (poate fi vizualizata la adresa [ link extern ] .
New York, United States ( vizibil la adresa de web [ link extern ] ) .
Nu am verificat daca una din firme este subsidiara a celeilalte dar ,cel mai probabil ,nu .
Am urmatoarele intrebari :
1.Cum e posibil sa existe trademarkuri diferite pe aceleasi cuvinte ? Nu e prima data cand am constatat acest fapt ; este adevarat ca nu am vazut niciodata aceeasi marca pe aceeasi clasa .
2. in aceste conditii , ce sanse am ( eventual in procente ) sa utilizez fara probleme gettingdown.co.uk ( cu un nume web relativ apropiat de expresia get down ) ?
Multumesc anticipat tuturor celor ce se vor osteni sa raspunda !

Cel mai recent răspuns: BIONPI cabinet de proprietate industriala 1999 , Consultant proprietate industriala 18:00, 25 Ianuarie 2010
Buna ziua,

Din moment ce numele domeniului era liber, iar dumneavoastra l-ati achizitionat si sunteti detinatorul de drept, nu veti avea nicio problema in a-l utiliza! Acum, depinde ce anume veti publica pe acel website: daca veti avea produse sau servicii similare cu celelalte, atunci intram in alta discutie.
Buna ziua,

la intrebarea numarul 1 v-ati raspuns singur, respectiv nu pot exista marci identice pe aceeleasi clase, decat daca apartin aceluiasi proprietar, sau au acordul lui scris.
la intrebarea nr. 2 v-a raspuns colega noastra talk4u: depinde de domeniul in care doriti sa activati pe site-ul dvs si cat de apropiat / complementar este de clasele pe care sunt inregistrate marcile din UK.

Sarbatori fericite tuturor si un an mult mai bun decat actualul !
Sansele in a utiliza fara probleme gettingdown.co.uk ( cu un nume web relativ apropiat de expresia get down ) vor fi in functie de cum vor aprecia titularii marcilor pe care le-ati identificat ca le incalcati sau nu drepturile.
@bionpi folosirea propriului website nu poate sta sub semnul intrebarii. Intra sub incidenta dreptului proprietatii. Problemele pot aparea la unele articole postate pe website, dar, asa cum am explicat si mai sus, daca domeniul de activitate difera, nu exista nici motiv de discutii.
Inregistrarea unui nume de domeniu nu confera un drept de proprietate sau un drept legal exclusiv similar drepturilor de proprietate intelectuala, ci un simplu drept de folosinta asupra denumirii respective. Pentru a inregistra un nume de domeniu, este necesara doar plata unei taxe si inregistrarea intr-o baza de date, fara ca administratorul de nume de domenii sa faca vreo cercetare ca acest nume este similar cu al unei marci deja inregistrate. In Romania alocarea numelor de domenii este reglementata de Legea nr. 365/2002
Dreptul la marca este dobandit, prin inregistrarea semnului/denumirii ales/alese de solicitant la OSIM, inregistrare care confera titularului un drept exclusiv asupra acestuia, conform legii 84/1998.
Legea romana este armonizata cu legile europene si prevederile sunt similare si in alte tari.
Cei care isi inregistreaza ca nume de domeniu o marca inregistrata incalca un drept exclusiv si obtin avantaje nemeritate. O astfel de inregistrare se poate face din nestiinta sau din reacredinta.
Rezolvarea litigiilor in astfel de cazuri se face fie pe cale amiabila, fie prin mediere fie in instanta.
In cazul de fata exista unele diferente intre numele de domeniu achizitionat si denumirile marcilor inregistrate dar titularul marcilor anterioare, conform legii ar putea sa faca un demers in acest sens, de a-l atentiona sau a-l soma pe achizitorul unui astfel de nume de domeniu.
Deci, dupa cum spuneam, hotararea de a-l notifica sau nu, sta, in acest moment, la latitudinea titularului marcii/marcilor, daca acesta considera ca ii sunt incalcate sau nu drepturile exclusive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume de domeniu - marcã Înregistratã la osim BogdanSM BogdanSM Buna ziua, [b]Doresc sa va expun urmatoarea problema:[/b] Am inregistrat recent un nume de domeniu pe TLD-ul .NET. Domeniul nu contine un brand anume, ci ... (vezi toată discuția)
Marca inregistrata osim vs. domeniu internet bogdan30ro bogdan30ro Am urmatoarea speta. Am inregistrat la OSIM cuvantul sa zicem [b]\"marcamea\" [/b]acum 2 zile. Dorind sa imi fac si un site pe internet am constatat ca domeniu ... (vezi toată discuția)
Keyword ca marca inregistrata ellada ellada Problema sta in felul urmator, nu am sa dau datele reale ca sa nu intampin alte dificultati. Am cumparat un domeniu care cubrinde un keyword care dupa ... (vezi toată discuția)