avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 540 soluții astăzi
Forum Activitate vera58

Activitate vera58

Nu pot intelege cum poate un angajat al casei de pensii sa nu cunoasca legea cand pe adeverinta este scris temeiul juridic in baza caruia s-a emis adeverinta. Este vorba de ORDIN Nr. 2120/662 din 13 septembrie 1999/4 octombrie 1999, doar ca in loc de 4 oct este 20 oct. data publicarii in monitorul oficial. Cred ca le place sa puna oamenii pe drumuri si pentru ca pe ei nu-i sanctioneaza nimeni pentru necunoasterea legislatiei si in consecinta munca cu rezultate deplorabile platita bine din banii tuturor.
Am depus dosarul de pensionare in luna septembrie a.c. am vechime calculata de 28 ani si 7 luni ,sunt femeie si anul nasterii este 1958. Am atasat adeverinta de grupa a 2-a emisa in 1999 standard la vremea aceea pentru 14 ani lucrati la intreprinderea de avioane. Motivarea celor de la casa de pensii pentru respingerea cererii de pensionare este "nu s-a valorificat grupa a 2-a de munca din adeverinta nr...emisa de ....intrucat nu exista temei legal de acordare a grupei" mentionez din nou ca adeverinta este model din anul 1999 si nu tip conform legii 263/2010. Ce pot intelege din motivarea lor, va rog sa ma ajutati sa inteleg si va multumesc
Va multumesc pentru raspuns, in acest caz cred ca e timpul de o vacanta pentru tot restul vietii!=D>
Acolo imi calculeaza stagiul complt de cotizare 31 de ani, ca si cum as fi lucrat toti anii in conditii normale de munca. Aici este nelamurirea mea, daca se micsoreaza si stagiul complet de cotizare cu 3 ani si 6 luni.
luna februarie, femeie.
AM o nelamurire in legatura cu reducerea acordata anilor lucrati in grupa a doua. Pe adeverinta eliberata de societatea unde am lucrat sunt bifati 3 ani si 6 luni. Nu stiu daca si stagiul de cotizare se reduce sau trebuie sa am tot 31 de ani. Acum am 14 ani lucrati in gr a 2-a si 14 ani si ceva in conditii normale. Anul nasterii este 1958, cat este stagiul complet de cotizare in aceste conditii? Va multumesc!:)
Multumesc frumos pentru raspuns. din pacate cei de la anph mi-au spus ca exista comisie pentru copiii cu handicap si comisie pentru adultii cu handicap. Inteleg ca dupa logica lor faptul ca sunt comisii separate obliga la mentionarea "parintii adultilor cu handicap" pentru a putea beneficia si parintii care au copil cu handicap cu varsta peste 18 ani.
"Noile prevederi arată că părinţii copiilor cu handicap grav sau accentuat şi ai celor cu gradul I de invaliditate vor fi scutiţi de plata impozitului pe clădirea de domiciliu, pe terenul aferent acesteia, precum şi de plata impozitului pe autoturism."
"Scutirile de taxe pentru părinţii copiilor cu handicap vor intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2016, odată cu noul Cod Fiscal."
Ce nu inteleg eu este daca aceasta scutire se refera strict doar la parintii minorilor cu handicap, atunci mentiunea "cei cu gradul 1 de invaliditate" nu-si are rostul, sau se intelege -toti parintii care au copil cu dizabilitati indiferent de varsta copilului. Nu se mentioneaza parintii minorului cu handicap deci cum ar trebui sa inteleg, parintii unui adult cu handicap sunt sau nu scutiti de plata impozitului pe locuinta?
Va multumesc!
Este vorba de o parcela mixta, cu trei tipuri de proprietati: o proprietate obisnuita (casa + teren, proprietatea mea) situata la loc infundat, o proprietate vanduta pe legea 112/95 si o curte nationalizata, proprietatea primariei. Sunt doua dosare conexate, un dosar pentru granituire si obligatia de a face, in care eu sunt parata. Reclamantul, este proprietarul imobilului cumparat pe legea 112/95 care detine 11/12 din casa. Al doilea dosar in care eu sunt reclamant este conexat la primul si este impotriva primariei pentru stabilirea servitutii de trecere si impotriva proprietarului cumparator pe legea 112/95 pentru a-i fi opozabila hotararea. Am actul de dezmembrare al imobilului cu toate servitutile dar in 1984,statul a nationalizat casa si curtea din fata, deci jumatate din parcela si o data cu ele si servitutile mele, proprietatea mea ramanand intacta cu exceptia servitutii de trecere.

Prin decizia pronuntata, instanta:
1 ) "Admite excepţia lipsei calităţii procesuale active a reclamantului, Respinge cerere completată, având ca obiect grăniţuire, ca fiind formulat de o persoană lipsită de calitate procesuală activă.
2) Admite cererea conexă formulată de reclamanţii ... în contradictoriu cu pârâţii ( primaria si vecinii) Instituie dreptul de servitute de trecere în favoarea imobilului înfundat, situat.......... (teren + corp B), proprietatea reclamanţilor......, în sarcina terenului vecin, situat în ......
Cu drept de apel în termen de 15 zile de la comunicare."
Primaria este cea care declara recurs iar vecinul declara apel.
Buna ziua!
Am avut un proces pe care l-am castigat in prima instanta cu precizarea ca se poate face apel in termen de 15 zile. Surprinderea mea este sa constat ca pe site-ul judecatoriei, una din partile implicate in proces a facut recurs si nu apel.
Este o eroare pe site si in realitate este apel sau chiar este recurs?
Ce sanse de admisibilitate sunt daca nu se respecta hotararea instantei?
Va multumesc! :)