avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 364 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... respingere pensie limita de varsta
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

respingere pensie limita de varsta

Am depus dosarul de pensionare in luna septembrie a.c. am vechime calculata de 28 ani si 7 luni ,sunt femeie si anul nasterii este 1958. Am atasat adeverinta de grupa a 2-a emisa in 1999 standard la vremea aceea pentru 14 ani lucrati la intreprinderea de avioane. Motivarea celor de la casa de pensii pentru respingerea cererii de pensionare este "nu s-a valorificat grupa a 2-a de munca din adeverinta nr...emisa de ....intrucat nu exista temei legal de acordare a grupei" mentionez din nou ca adeverinta este model din anul 1999 si nu tip conform legii 263/2010. Ce pot intelege din motivarea lor, va rog sa ma ajutati sa inteleg si va multumesc
Cel mai recent răspuns: procesomanul , utilizator 20:51, 29 Decembrie 2017
Buna seara,
Formulati contestatie in termenul legal si pe urma atacat-ii in instanta.
Nu pot intelege cum poate un angajat al casei de pensii sa nu cunoasca legea cand pe adeverinta este scris temeiul juridic in baza caruia s-a emis adeverinta. Este vorba de ORDIN Nr. 2120/662 din 13 septembrie 1999/4 octombrie 1999, doar ca in loc de 4 oct este 20 oct. data publicarii in monitorul oficial. Cred ca le place sa puna oamenii pe drumuri si pentru ca pe ei nu-i sanctioneaza nimeni pentru necunoasterea legislatiei si in consecinta munca cu rezultate deplorabile platita bine din banii tuturor.
Ultima modificare: Joi, 28 Decembrie 2017
vera58, utilizator
Stimata Doamna Vera,
Am sa va explic eu cum stau treburile, ca cei care sunt in situaţia Dvs. sa nu mai puna asemenea intrebari. Sigur ca cei care nu vor fi pe faza or sa le mai puna. Dupa lovitura de stat din decembrie 1989 cei care au pus mana pe putere, in majoritatea lor, au fost tot comunistii care au fost prin functii de conducere, in afara de acolitii lui Ceausescu. S-au transformat din comunisti, in comunisti cu fata mai umana, sau neocomunisti. Venirea la putere a acestora, dupa cum s-a putut observa dea lungul a mai bine de un sfert de secol, a avut un singur scop. Setea de inavutire. Prin urmare orice partid care va veni la putere, nu va urmari decat imbogatirea capiilor partidului, a membriilor lui, a copiilor pana la al noulea neam si daca mai ramane ceva din tara asta, mai da si la prosti. Ca sa faca avere, sa se imbogateasca nu exista decat o singura solutie. Sa fure. Care au fost la inceput punctele cele mai vulnerabile pentru furat ? Fondurile P.C.R., fondurile sindicatelor, fondurile de pensie, conturi secrete din strainatate, apoi vanzari de fiare vechi prin desfiintarea multor intreprinderi, fonduri din bani europeni, jumatate in scop personal, jumatate in scopul propus si exemplele pot continua. Multe poate le mai stiti si Dvs. macar din auzite. Prin urmare aceste fonduri de pensii daca s-au bagat mana in ele si au fost partial golite, ar trebui si recuperate, de unde de neunde. Pensionarii totusi trebuie sa-si primeasca banii !! Un mod de a recupera banii este exact din drepturile acestor pensionari !! Adica sa le dea mai putin decat le permite legea ! Acesta fiind chiar cazul Dvs. !?! Daca unul din zece pensionari da in judecata casa de pensie iar ceilalti noua raman cu pensia ciopartita, bugetul statului a castigat pe spinaria lor. Numai cel care a dat in judecata va lua pensia intreaga. Judecatorul, care este supus legii nu are ce face decat sa o aplice. Simple formalitati. Asa ca nu aveţi alta varianta decat sa urmati sfatul Dlui Gabriel ! Nu veti ramane singurul si nici ultimul caz in acesta tara. Din pacate nici un partid care va veni la putere nu va putea inlatura acest gol pana cand pensionarii din acesta tara nu vor iesi in strada. Nu toti suntem bolnavi si neputincioşi, dar macar noi cei care mai avem doua picioare cu care sa ne miscam, doua maini cu care sa apucam, si o minte care cat de cat mai merge, ar trebui sa o facem ! Dar si noi suntem niste comozi, indolenti si lasi. Daca poate sa faca altul treaba in locul nostru ! Eu am facut sute de drumuri la Casa de Pensie, zeci de drumuri la Casa Nationala de Pensii Publice si vrea doua la Minsterul Muncii si Dreptatii Sociale, cum ii spune acum. Toti ridica din umeri si zambesc ! Prin urmare nici functionarilor de la casa Dvs. de pensie nu le pasa de lege ! Asa ca tot ce v-am spus este din propria experienţă !
Pensionari din toate judetele, treziti-va !
Ultima modificare: Vineri, 29 Decembrie 2017
procesomanul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O radiografie a clasei politice romanesti. POPA GHEORGHE POPA GHEORGHE Circula pe internet. Manifestul Romanului Disperat ! Protestez ! NU este necesar ca toti sa fie de acord cu cele de mai jos. Nu înţeleg de ce ţipă ... (vezi toată discuția)
''dizidenta'' si luptatorii din rezistenta anticomunista Walther Walther Situatia actuala din tara reflecta o realitate cruda, la aproape douazeci de ani de la lovitura de stat din \'89 constatam ca nu sa realizat nici o schimbare ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu romanii din casele de batrani din diaspora care sunt obligati sa produca procuri speciale pentru mandatari in 2020? Val13 Val13 Din Martie 2020 batranii au murit de covid-19 in masa. In Montreal Canada sunt peste 2000 de batrani din casele de batrani morti in timp de doua luni. Prin ... (vezi toată discuția)