avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate arondoru

Activitate arondoru

Discuție CAS
Pentru o firma cu obiect de activitate constructii civile, ce cota de CAS trebuie sa plateasca firma si angajatii: pentru conditii normale, pentru conditii deosebite de munca sau pentru conditii speciale de munca?
La un SRL care este minimul de ore cu care poate fi angajat un muncitor.Se poate angaja cu 2 ore pe zi?
Daca copilul de 17 ani trebuie sa plece in Elvetia intr-un schimb de experienta cu elevii de acolo, parintii fiind divortati, ii trebuie o declaratie data de parinti la notar pentru a putea parasi tara?
ce acte trebuie pentru un garaj amplasat pe un teren public inchiriat de la primarie?
Multumesc!
Discuție contract mandat
Ce contributii se platesc acum de catre angajat şi angajator pentru contractele de mandat la o asociaţie de proprietari.Respectivii sunt şi pensionari.
Răspuns la discuția PARTAJ
Avocata nu a fost prea combativa aşa cum a fost avocatul celeilalte părti, deşi a cerut un onorariu destul de mare 4000 ron. A recunoscut ca nu a avut cîştig de cauza, că cei care au facut evaluarea apartamentului au fost mituiţi...etc. Aş vrea sa schimb avocata când fac apel ( dacă imi accepta instanta apelul!).
Răspuns la discuția PARTAJ
la apartamentul cu 2 camere am participat şi eu cu bani dovada am un cec in original,de unde se vede că am extras o sumă mare de bani dar instanta nu a luat în considerare acest lucru.De asemeni la apartamentul cu 4 camere am adus un aport mai mare în bani, fapt certificat şi de contractul de vânzare-cumpărare unde sunt ,, cap de contract. Dar instanta nu a luat in considerare nici acest lucru ci a luat in considerare doar vechiul lui contract de vz.cump a ap. cu 2 camere!
Discuție partaj
înainte de a da instanta o hotărâre ( mentionez ca ne judecam de aproape 3 ani pentru un partaj), mi s-a comunicat ca peste o saptamână se va lua o hotărâre, avocatul meu trebuie să depună nişte concluzii, nemulţumiri?
am avut termen, am vrut sa depun alte obiectiuni pentru ca expertul evaluator nu a raspuns la primele obiectiuni, lasând aceeasi evaluare( nu a trecut si pretul pietii apartamentului motivând ca nu e cazul!), instanta nu a acceptat alte obiecţiuni urmând sa dea o sentinta dupa o saptamâna ( pe 7 feb).Ce pot sa mai fac?
Discuție PARTAJ
Cred ca s-a dat o hotărâre nedreapta! Vă relatez cazul: cealalta parte din proces avea un apartament cu doua camere în momentul casatoriei, după casatorie s-a vândut acest apartament şi s-a cumparat pe numele ambilor soti un apartament cu 4 camere.Acum la partaj judecatoarea a ţinut cont ca a mai existat un apartament înainte, deşi nu s-au adus probe la dosar ca banii din vânzarea apartamentului s-au pus pentru cumpărarea celui cu 4 camere. Asfel judecatoarea a considerat ca o parte din proces sa ia contravaloarea a 3 camere iar cealalta parte sa ia o camera şi...copilul. E corectă aceasta decizie a jedecatorului având în vedereca s-a ţinut cont de vechiul contract de vânzare-cumpărare a vechiului apartament cunpărat ănainte de casatorie?