avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 834 soluții astăzi
Forum Activitate Atena

Activitate Atena

Răspuns la discuția inchidere carte de munca
sa cunosti datele firmei ca sa poata fi cautat dosarul acesteia si sa ai buletinul/cartea de identitate.
Răspuns la discuția sanctiune salariat
Diminuarea salariului unui angajat ,comunicata printr-o nota interna este cel putin ciudata .Te intreb ce motiv era inscris pe aceasta nota?Sau nu era nici o explicatie?
Daca esti pur si simplu doar informat de diminuarea salariului,
aceasta nota interna este categoric ilegala.Orice modificare a salariui se poate efectua numai printr-un act aditional la contractul individual de munca , iar acest act aditional are acelasi regim juridic ca si contractul in sine, deci trebuie semnat de ambele parti , respectiv de angajator si angajat, si inregistrat la ITM daca acolo se tin carnetele de munca ale salariatilor firmei voastre.
Despre semnatul sau refuzul de a semna nota interna ce sa-ti spun? O nota interna este un document uzitat de firme, de circulatie interna in cadrul acestora,deci nu poti sa nu o semnezi , din pozitia de salariat .Nu te opreste nimeni sa mentionezi pe ea faptul ca nu esti de acord cu masura respectiva iar apoi sa o contesti pe cale administrativa in cadrul firmei tale si daca nu estimultumit , chiar in justitie, contencios administrativ.Desigur ,trebuie sa te gandesti si la consecinte, iti imaginezi ca nu va fi placut.
Răspuns la discuția ce fel de actiune?
Nu trebuie sa introduci nici un fel actiune, daca asa cum zici ,fostul proprietar recunoaste vanzarea cumpararea imobilului.Transmiterea proprietatii in cazul imobilelor se face numai prin contract de vanzare cumparare incheiat in forma autentica ,adica la un notar.Problema ta s-ar fi reglementat pe cale de actiune daca fostul proprietar n-ar fi fost de acord cu incheierea contractului in forma autentica.
Nota-Inainte de a te prezenta la un notar cu vanzatorul tau, du-te singur, pentru a te informa de restul actelor ce-ti sunt necesare precum si de costul tranzactiei pentru ca , conform uzantelor , cumparatorul suporta cheltuielile ocazionate de aceasta.
Răspuns la discuția Amenda administrativa
Amenda se achita in termen de 15 zile de la data incheierii procesului verbal de contraventie sau de la data comunicarii lui.Daca esti in termen de cel mult 48 de ore de la data incheierii sau comunicarii procesului verbal ai posibilitatea sa achiti jumatate din suma prevazuta.
Răspuns la discuția denominare
avand in vedere ca de la 01.07.2005 ORC-urile au efectuat denominarea capitalului social, cesionarea de parti sociale se face direct in RON.