avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Activitate Aurelian Gherasim

Activitate Aurelian Gherasim

Daca un vecin isi face documentatie cadastrala si nu ma cheama la fata locului, si ma deposedeaza de o parte din teren. Ce pot sa mai fac?
La solicitarea unui cetatean, Primaria este obligata sa elibereze copie xerox, pentru informare de pe Registrul Agricol, al contribuabilului?
Mentionand ca la art 2 p 3 din Ordinul 95/2010 datele din Registrul Agricol au caracter de interes public.
Proprietarul unui imobil pentru care s-a intocmit documentatie cadastrala in baza Legii 18/1991,
- Cum este instintat de catre registrator prin incheierea formulata privind ambele cazuri: de admitere sau respingere, care este numarul ORD care reglementeaza si numarul anexelor din regulament care se folosesc in ambele cazuri?
Daca un cumparator se prezinta pantru inregistrarea CVC in Registrul agricol,
- Trebuie sa prezinte copie dupa actul de proprietate a vanzatorului pentru a opera la pozitia acestuia, proprietatea vanduta?
- Daca apar diferente intre actul de proprietate a vanzatorului unde scrie 1/1 casa, iar in CVC doar teren arabil, persoana care gestioneaza Registrele agricole, are obligatia sa sesizeze notarul sau alta persoana abilitata?
Dupa inaintarea actiunii de Apel si timbrare, petentul in cauza poate solicita la prima prezenta suspendarea actiunii pe terman nelimitat si introducerea actiunii dupa o perioada de timp?
La prezentarea unui contract de vanzare-cumparare pentru operarea in Registrul Agricol persoana abilitata pentru operarea pentru operarea in registrul respective, are obligatia sa anunte autoritatile interesate de urmatorul aspect: in actul de proprietate al vanzatorului, prezentat se mentioneaza 1/1 casa, iar in CVC teren arabil? In caz contrar casa vanzatorului poate fii reportata la o alta pozitie din Registrul Agricol si vanduta a doua oara.
Discuție eTerra
Cum se procedeaza in cazul introducerii unei documentatii cadastrale in sistemul eTerra?
Cum se procedeaza in cazul in care imobilul CC pentru care se solicita certificat de mostenitor suplimentar are doar un Titlul de Proprietate in baza Legii 18/1991 fara a se cunoaste CF veche?
Răspuns la discuția Geometria imobilului
Imobilul in cauza a fost identificat gresit intr-o alta CF decat ce-a reala. Ce inseamna atunci
geometria imobilului nu este disponibila in planul cadastral de carte funciara din sistemul informatic?

Răspuns la discuția notari CF
In cazul conversiei unei carti funciare din sistem analogic in format digital se copiaza toate datele din formatul analogic (ex. B1, B2, B3, B4) sau numai o parte dintre ele?