avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Documentatie Cadastrala
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Documentatie Cadastrala

Daca un vecin isi face documentatie cadastrala si nu ma cheama la fata locului, si ma deposedeaza de o parte din teren. Ce pot sa mai fac?
Cel mai recent răspuns: liamic43 , utilizator 23:56, 8 Mai 2015
Sesizati situatia la ocpi
În temeiul Legii cadastrului şi a publicităţii imobiliare nr. 7/1996, republicată si în conformitate cu Regulamentul privind conţinutul şi modul de întocmire a documentaţiilor cadastrale în vederea înscrierii în cartea funciară, aprobat prin Ordinul directorului general al ANCPI nr. 636/2006, cu modificările şi completările ulterioare, trebuia intocmit si semnat un Proces-verbal de vecinatate pentru recunoaşterea şi stabilirea limitei şi vecinătăţilor imobilului (Anexa nr.18 la Regulament).
Documentatia intocmita neconform dispozitiilor Regulamentului poate fi atacata la ANCPI sau in instanta.
Vecinul are dreptul să-și facă înscrierea în cartea funciară fără să vă solicite aprobarea. Are dreptul să solicite acest lucru, drept dat de lege, nu de d-voastră(la fel cum îl aveți și d-voastră).formulând o cerere tip și întocmindu-se dosar cu documentele necesare întabulării. Procesul verbal de vecinătate se solicită în cazul anumitor operațiuni de carte și anume când se face modificarea limitelor de proprietate ale unui imobil deja înscris în cartea funciară și în cazul diferenței de proprietate.
În cazul în care d-voastră aveți deja făcută intabularea, punctele de ridicare topografică pe linia comună se iau în considerare, pt. intabularea imobilului învecinat.
Dacă ați hotărât că vecinul v-a intrat pe proprietate, aveți dreptul să faceți o acțiune în stabilire de hotar (grănițuire) și să vă cereți suprafața acaparată(revendicare)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Rectificare carte funciara nutica nutica Buna ziua, Am si eu o intrebare, cum pot rectifica o carte funciara, din suprafata mai mica in suprafata mai mare, am inteles ca ... (vezi toată discuția)
Cererea eliberare acord vecinatate trebuie semnata de ambii soti? iosif szasz iosif szasz Conform cerintelor din C.U. am depus catre Consiliul local(care imi este vecin-pasune comunala),cerere pentru eliberare acord autentificat al vecinilor si ... (vezi toată discuția)
Nu stiu cum sa fac o intabulare!va rog,ajutati-ma! adrian_h adrian_h Buna seara!Zilele trecute,am facut succesiunea dupa bunica mea,procedura prin care eu am cules intreaga mostenire,datorita faptului ca mama mea a renuntat la ... (vezi toată discuția)