avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Activitate ContSters1221

Activitate ContSters1221

Buna ziua. As dori sa pun in discutie o speta care mie mi se pare interesanta.
Proprietatea unei persoane este traversata de un sant prin care se scurge apa care vine de pe drumul national situat in amonte. In acest caz consider ca avem de a face cu o servitute de scurgere in care proprietarul fondului aservit este prejudiciat datorita faptului ca santul se mareste si ii pune in pericol constructia invecinata. De asemenea, toata mizeria se aduna pe proprietatea acestuia.
Problema care se pune este aceea ca nu este nici o prevedere legislativa clara cu privire la acest aspect in conditiile in care art. 578 C. Civ. impune mai mult obligatii proprietarului fondului inferior.
In primul rand cine are calitate procesuala pasiva? Primaria sau autoritatea de drumuri? Si apoi in ce baza se poate solicita acestora sa faca lucrari de consolidare ale acestui sant?
Buna ziua. Situatia este urmatoarea:
la data de 10.05.2007 G.I. vinde sotilor M.T. si M.M. suprafata de 5000 m.p. din T.P. XXX din 1999. din sola 7 parcela 68/11.
La data de 29.01.2008 numita T.L. obtine in urma partajului succesoral suprafata de 5240 de pe T.P. YYY din 1994 din sola 7 parcela 68/10.
Problema este ca in planul cadastral datorita identificarii gresite a vecinilor din contractul de vanzare, suprafata de 5000 m.p. apare delimitata acolo unde are T.L. adica sola 7 parcela 68/10.
Cadastristul a spus ca poate face modificarile necesare doar in urma unei declaratii de la M.T., care sa confirme eroarea, insa acesta nu vrea sa se prezinte la oficiul de cadastru.
Este posibil sa solicit obligarea lui M.T. sa se prezinte la cadastru sau notariat si sa dea o declaratie in sensul aratat mai sus sau trebuie neaparat sa cer anularea contractului sau de vanzare?
Răspuns la discuția Partaj divorþ
Procentul se calculeaza la intreaga masa de partajat. Nu se pot cere cote diferentiate pentru diferite categorii de bunuri.
Discuție INPPA
Am cautat pe acest forum si nu am gasit informatii utile despre Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Am incercat si pe situl lor, www.inppa.ro si pe cel al UNBR, dar informatiile de acolo mi se par insuficiente. As vrea sa stiu de la cineva care a urmat sau urmeaza aceste cursuri, care este modalitate de admitere, cum se fac stagiile de pregatire pe acolo, in ce constau examenele dupa fiecare modul de pregatire, examenul final etc. Din cate am inteles daca ai absolvit INPPA nu mai trebuie sa astepti doi ani pentru a-ti da definitivatul, examenul final fiind echivalent cu acesta. Este adevarat?
Am inteles de la barou ca stagiarii trebuie sa-si faca parafa in loc de stampila cum au definitivii. Dar sunt totusi multi colegi care si-au facut stampila rotunda cu mentiunea av. stagiar. Care este diferenta dintre stampila si parafa? Va rog nu va referiti la forma si nu-mi dati alte raspunsuri "destepte"!
Anexa XXIII din statut se refera din cate am citit si la avocatii definitivi. Deci care ar fi diferenta?
Discuție Robe avocati
Am auzit ca nu toate robele sunt "bune". Stie cineva ce inseamna o roba buna, si daca da unde se gasesc de cumparat.
Discuție Robe avocati
Am auzit ca nu toate robele sunt "bune". Stie cineva ce inseamna o roba buna, si daca da unde se gasesc de cumparat.