avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 608 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... INPPA
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

INPPA

Am cautat pe acest forum si nu am gasit informatii utile despre Institutul National de Pregatire si Perfectionare a Avocatilor. Am incercat si pe situl lor, www.inppa.ro si pe cel al UNBR, dar informatiile de acolo mi se par insuficiente. As vrea sa stiu de la cineva care a urmat sau urmeaza aceste cursuri, care este modalitate de admitere, cum se fac stagiile de pregatire pe acolo, in ce constau examenele dupa fiecare modul de pregatire, examenul final etc. Din cate am inteles daca ai absolvit INPPA nu mai trebuie sa astepti doi ani pentru a-ti da definitivatul, examenul final fiind echivalent cu acesta. Este adevarat?
Cel mai recent răspuns: doar_lara , utilizator 16:54, 26 Martie 2007
la da la care a fost postat mesajul de mai sus probabil erati toti plecat la mare si din aceasta cauza nu s-a raspuns.
ieri am aflat si eu de INPPA si am cautat pe siteul lor dar nu am inteles mare lucru. poate raspunde cineva la intrebari?
Ultima modificare: Vineri, 19 Ianuarie 2007
mihai440, utilizator

Incerc sa va spun ce stiu eu despre INPPA.
Admiterea se face in felul urmator: iti depui dosarul si astepti (vreo 2 saptamani, parca), pur si simplu, sa vezi daca esti admis sau nu. Pur si simplu. Nu sunt clare criteriile de admitere.
Despre cursuri: 3 module a cate 4 -5 saptamani, in medie, in per.: mai -iunie, sept., ian. -febr.. Anul acesta ultimul modul este intre 15 ian. -09. febr. si examenele au loc intre 14 -16 febr. - probe orale, in conditiile in care cursantii au fost anuntati zilele acestea ca per. examinarilor a fost cu mult devansata.... In plus, mai sunt de facut vreo 6 referate si teme s-au dat doar ptr. 2...
Trageti voi concluziile...
Si da, scapi de stressul examenului mai devreme, dar atat. S-ar parea ca recunoasterea ca definitiv vine tot la termenul de 2 ani de la intrarea in BAROU.
Care e rostul INPPA? :"> Adica ma inscriu, ma accepta, iau examenele, si ce am rezolvat? Pe ce am dat banii?:-/
Din cate am auzit eu, de la colegii care au intrat anul trecut in barou, INPPA este f. folositor. Se invata multe lucruri interesante si in speciala pe parte practica nu doar teorie, pt ca stim cu totii practica ne mananca.
si eu sunt interesata de inppa. dar am inteles ca este un numar de locuri disponibile pt fiecare barou in parte. mai stiu ca este f importanta nota de admitere in barou. practic pe baza notei se face admiterea. mai mult nu stiu. si mi se pare si mie un pic cam ciudat... eu am si dat telefon acolo si mare lucru nu mi s-a spus. deci cred ca tre sa mergem personal acolo...
eu as vrea sa aud niste pareri de la persoanele care au absolvit institutul. sunt grele examenele, e mai greu examenul de definitivat, nustiu... pana la urma se merita sau nu se merita sa faci acest institut????:-/

Alte discuții în legătură

Inppa Adelina t Adelina t Au si eu o nelamurire...mare.....................Daca ma inscriu la cursurile INPPA......dar nu iau examenul lor la sfarsit, mai pot da examenul de definitivat ... (vezi toată discuția)
Inppa elena_2 elena_2 Buna ziua! De cand am vazut anuntul ca se fac inscrieri la INPPA ma tot framanta acest gand. Ideea e ca ca as vrea si eu sa urmez cursurile acestui institut ... (vezi toată discuția)
Avocat stagiar Pascu Cristian Pascu Cristian Salut! Doresc sa vă întreb daca in urma promovarii examenului de admitere in barou(pentru stagiari) se dobandeste calitatea de avocat stagiar? I.N.P.P.A ... (vezi toată discuția)