Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!
Buna ziua.
Sunt functionar public si ma confrunt cu o problema legata de concediul de odihna.Am revenit din concediul pentru ingrijire copil pe 31 ianuarie 2010,am stat in CIC 2 ani de zile, am nascut pe 31 ian.2008 .La sfarsitul lunii decembrie 2007 am intrat in prenatal,practic am lucrat tot anul 2007 si am beneficiat de concediu de odihna in anul repectiv De la serv.personal mi s-a spus ca nu beneficiez de concediu de odihna in 2010 pentru ca am avut concediu in 2007.In 2010 lucrez 11 luni,nu am dreptul la concediu proportional cu perioada lucrata?Va multumesc
Multumesc pt.raspuns/uri.
Va vorbeam in calitate de mama.Insa,din pacate am incetat sa mai cred ca justiatia si toate celelalte organizatii care pompos sustin "drepturile"copilului in ROmmANIA ,poate sa isi faca si datoria.Cu atat mai mult sa aiba in vedere interesele copilului.
Realitatea bate filmul!
O zi buna tuturor.
Ar fi fost bine ca acesta "parghie legislativa" sa existe.Probabil ca trebuie facuta o ancheta televizata (asa cum ne place sa vedem ,sa ne minunam si sa ne intrebam cum de-a fost posibil oare ?) pt.ca apoi cineva sa se sesizeze si sa se ia atitudine.In fond este vorba de copil si nu vad nimic iesit din comun ca cineva sa 'vegheze' asupra lui: sa aiba tot ce-i trebuie pt.ca suma de bani lunara i se adreseaza lui , nevoilor lui si nu celui caruia ia fost incredintat.
Asta e.
.si in legatura cu pensia alimentara, din cate stiu eu, legea spune ca se da pana la terminarea studiilor, cel mult pana la implinirea varstei de 26 de ani, sau nu zic bine????
Buna ziua.
Va rog sa-mi spuneti daca exista posibilitatea sa cer in instanta justificarea cheltuielilor din pensia alimentara ? Banii pe care ii trimit pt.copil se duc pe alte lucruri care nu sunt in interesul acestuia.
Multumesc.
Multumesc pentru raspuns. Problema este de a evita ca minorul sa mearga in vizita in perioada verii, cand va fi nevoit sa stea o luna. Nu sunt impotriva sa mearga in vizita perioade scurte sau sa vina sa-l vada oricand doreste, insa celalalt parinte refuza orice fel de colaborare si exista precedentul anului trecut cand o luna intreaga cat a durat vizita mi-a fost restrictionat accesul la a vorbi cu copilul la telefon si la orice informatie referitoare la copil. Dupa acea luna minorul mi-a reprosat ca l-am abandonat, acest lucru fiindu-i spus permanant de catre celalalt parinte.
De aceea intrebarea este daca pot sa nu-i dau copilul in acea perioada de o luna fara sa am probleme (la un nou proces de stabilire program de vizita deschis de mine sau de celalalt parinte, etc.) si sa respect celelalte termene de vizita mai scurte.
Buna ziua. As vrea sa stiu si eu ce pasi trebuie sa urmez pentru a putea formula o plingere penala avind ca obiect abandonul de familie si cam cit mar costa?