avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Activitate dragoslavele

Activitate dragoslavele

Răspuns la discuția absentare in preaviz
Scuze, am pus eu gresit intrebarea cu suspendarea! Voiam sa zic ca, angajatorul avand obligatia sa acorde toate drepturile salariatului in perioada de preaviz si acesta nu le acorda (sa zicem 10 zile) din cauza ca angajatul nu s-a prezentat la unitate, perioada de preaviz se prelungeste (asta am vrut sa spun prin suspenda) cu 10 zile?
Răspuns la discuția absentare in preaviz
Ma gandesc daca prevederea ca termenul preavizului decurge de la data comunicarii inseamna ca acesta e valabil indiferent daca angajatul se prezinta sau nu la munca. Diferenta ar fi : salariatul mai primeste drepturile sau nu?
Răspuns la discuția absentare in preaviz
ca angajator, exista obligatia de acordare a termenului de preaviz, de 20 zile lucratoare si de acordare salariatului a tuturor drepturilor in aceasta perioada. In cazul de fata e vorba de desfiintarea postului. Daca se intra pe desfacere disciplinara, urmeaza procedura de cercetare disciplinara, cu alte termene de instiintare, comunicare, etc. plus pierderea dreptului angajatului la somaj.
Răspuns la discuția absentare in preaviz
contractul a fost desfacut cu art. 65 (1) din codul muncii. daca angajatul nu se prezinta la unitate, conform art. 73, cel putin 4 ore, contractul de munca inceteaza sau se suspenda?
Un angajat in preaviz nu se prezinta la locul de munca cele 4 ore prevazute de codul muncii. Cum procedeaza angajatorul?