avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Activitate angisa

Activitate angisa

Răspuns la discuția Inregistrare AA in Revisal
Parchetul ar putea sa spuna ca nu mai exista infractiunea din moment ce art.264(4) din CM s-a abrogat si prin urmare sa trimita la ITM sa aplice amenda ?
Răspuns la discuția Inregistrare AA in Revisal
daca se va clasa este bine ,dar daca Parchetul retrimite catre ITM sa se aplice amenda? mai este posibil?multumesc mult pentru raspuns
Răspuns la discuția Inregistrare AA in Revisal
daca unui angajator i sa intocmit dosar penal(au fost gasite mai mult de 5 persoane fara contract de munca ) in data de 07.08.2017 la ora 9 dimineata ,odata cu intrarea in vigoare a noii ordonante de urgenta (care a fost publicata in M.O dupa amiaza) ,ce se poate intampla cu acest dosar ?se mai poate aplica amenda sau ramane valabil dosarul penal?
Răspuns la discuția munca de Rusalii
conform art. 139 din Codul muncii nu trebuie sa se lucreze in zilele de sarbatori legale ,au voie sa lucreze numai unitatile cu foc continuu si numai acesti salariati beneficiaza de zi libera in urmatoaele 30 zile s-au plata cu spor de 100%In celellate domenii de activitate nu este voie sa se lucreze, daca se constatat ca s-a lucrat , atunci societatea v-a fi sanctionata cu amenda cuprinsa intre 5.000-10.000 lei.Asa scrie in Codul muncii.
de ce crezi tu ca ar fi iz de mita? toti carora nu vi-se rezolva favorabil sesizarile credeti ca inspectorii iau mita.Mai documentati-va inainte de a va angaja, nu mergeti numai sa reclamati in momentul in care nu va mai convine ceva.
Răspuns la discuția amenda persoana fizica
dar amenzile pentru munca fara forme , la ce buget se duc?
buna seara.Am si eu o intrebare, unde se duc amenzile acordate persoanelor fizice si intreprinderilor individuale? la bugetul de stat s-au la bugetul local.Multumesc mult.
Răspuns la discuția CONTRACTE CU TIMP PARTIAL
multumesc mult pentru raspuns,cea mai convenabila ar fi amenda pentru zilieri decat cea pt munca la negru.
Răspuns la discuția CONTRACTE CU TIMP PARTIAL
dar ITM -ul poate sa interpreteze ca aceste 2 persoane sunt la negru daca nu sunt trecute la zi in registrul pt. zilieri si tinand cont ca in constructii nu sunt permisi zilierii?
Răspuns la discuția CONTRACTE CU TIMP PARTIAL
daca o societate este prinsa pe data de 27.07.2011 de ITM lucrand la izolat de blocuri cu 2 persoane fara contract de munca si alte 2 persoane care pana pe data de 18.07.2011 sunt trecute in registru de zilieri ,iar din data de 18.07.2011 angajatorul nu i-a mai trecut ,intrebarea mea este urmatoarea: pe langa amenda pt. cele 2 persoane lucrand fara contract ,pt celelalte 2 ce amenda risca sa primeasca? stiu ca in constructii nu au voie cu zilieri ,pt. celelalte 2 persoane ar putea sa primeasca tot amenda pt. munca la negru?