avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 641 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale amenda persoana fizica
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

amenda persoana fizica

buna seara.Am si eu o intrebare, unde se duc amenzile acordate persoanelor fizice si intreprinderilor individuale? la bugetul de stat s-au la bugetul local.Multumesc mult.
Cel mai recent răspuns: angisa , utilizator 17:13, 1 Februarie 2012
Depinde de amenda....


Amenzile de circulatie ( stabilite prin OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice) se fac venituri la bugetele locale :
"8)Amenzile privind circulaţia pe drumurile publice se fac venit integral la bugetele locale. Amenzile cuvenite bugetelor locale se achită la Casa de Economii şi Consemnaţiuni - C.E.C. - S.A. sau la casieriile autorităţilor administraţiei publice locale ori ale altor instituţii publice abilitate să administreze veniturile bugetelor locale, indiferent de localitatea pe a cărei rază funcţionează acestea, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului ori de locul săvârşirii contravenţiei, precum şi la ghişeul unic din punctele de trecere a frontierei de stat a României. O copie de pe chitanţă se predă de către contravenient agentului constatator sau se trimite prin poştă organului din care acesta face parte, în termenul prevăzut de lege."

Conform Ordonantei 2/2001 - regimul juridic al contraventiilor :amenzile contraventionale se fac venituri la bugetul de stat sau la cele locale (amezile contraventionale stabilite prin Hotarari ale Consiliilor Locale, judetene... se fac venituri la bugetele locale)
"Art. 8
(1)Amenda contravenţională are caracter administrativ.
(2)Pentru contravenţiile stabilite prin hotărâri ale Guvernului se pot prevedea amenzi între 500.000 lei şi 100.000.000 lei.
(3)Pentru contravenţiile stabilite prin hotărâri ale consiliilor locale ale comunelor, oraşelor, municipiilor sau ale sectoarelor municipiului Bucureşti, ale consiliilor judeţene ori ale Consiliului General al Municipiului Bucureşti se pot prevedea amenzi între 250.000 lei şi 25.000.000 lei.
(4)Limitele amenzilor prevăzute în actele normative care conţin reglementări cu privire la stabilirea şi sancţionarea unor fapte ce constituie contravenţii, precum şi limitele minime şi maxime ale amenzilor prevăzute la alin. (2) şi (3) pot fi reduse sau majorate periodic prin hotărâri ale Guvernului.
(5)Sumele provenite din amenzi se fac venit la bugetul de stat, cu excepţia celor provenite din amenzile aplicate în temeiul hotărârilor autorităţilor administraţiei publice locale sau judeţene prevăzute la alin. (3), care se fac venit la bugetul local respectiv, precum şi a celor pentru care legea prevede altfel. Amenzile aplicate în temeiul unei legi sau al unei hotărâri a Guvernului se fac venit la bugetul de stat în cotă de 75%, diferenţa revenind unităţii din care face parte agentul constatator. Această sumă se reţine integral ca venituri extrabugetare, cu titlu permanent, şi va fi repartizată pentru dotarea cu mijloace specifice activităţilor din domeniu."
dar amenzile pentru munca fara forme , la ce buget se duc?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sumele provenite din amenzi maier_raul2000 maier_raul2000 buna ziua, daca ma puteti lamuri cu privire la un aspect v-as fi recunoscator daca sumele provenite din amenzile aplicate in baza OUG 195/2002 se fac venit la ... (vezi toată discuția)
Lamuriri cu privire la instiintarea de plata de pe pvb calandrino calandrino Astazi am depus la Judecatoria Botosani o contestatie a PVB si am invocat pct. 4 din Legea nr. 526/2004, care prevede ca "in cazul in care contravenientul a ... (vezi toată discuția)
Amenda pentru parcare lautz lautz Buna ziua, Am si eu o situatie: o prietena a primit o amenda pentru ca a stationat intr-o statie de autobuz. PV a fost completat de un agent de la politia ... (vezi toată discuția)