avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 518 soluții astăzi
Forum Activitate Adela Nadia

Activitate Adela Nadia

Răspuns la discuția Refuz prezentare la succesiune
ok, dar sotia supravietuitoare doreste sa ia bunuri din casa, fara sa se fi facut deschiderea succesiunii, doreste bunurile dar nu vrea sa mearga la notar pentru semnarea actelor. Are acest drept inainte de a fi emis un certificatul de mostenitor (pentru toate cele trei persoanae implicate)?
Răspuns la discuția Refuz prezentare la succesiune
Sotii au locuit impreuna cu mama decedatului in casa parinteasca casa care a fost mostenita, nu au muncit dansii la ea......
Cum sa procedez in cazul in care unul dintre mostenitorii legali (sotia supravietuitoare ) nu doreste sa se prezinte la notar pentru a finaliza succesiunea. Ca si mostenitori mai sunt mama decedatului si sora acestuia. In data de 29 ian. se va implini 1 an de la deces. Declaratiile de acceptare sunt date dar sotia nu doreste sa mearga la notar. Poate sotia sa-si ia bunurile (daruri de nunta - mobila) din casa in care a locuit cu decedatul (actualmente locuieste doar mama acestuia), inainte de demnarea actelor si eliberarea certificatului de mostenitor?
Crede-ti ca prin instanta se poate se poate castiga si partea sotiei? Sotul a devenit mostenitor inainte de deces cu o luna (mama si sora au cedat in favoarea dansului) si a fost casatorit doar de un an?