Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Activitate AdrianaR

Activitate AdrianaR

Buna ziua!

Cum trec in contractul de munca la capitolul salarizare salariul lunar brut si faptul ca salariatul urmeaza sa fie platit in acord individual.

Va multumesc.
Buna ziua! si LA MULTI ANI!!!

Ce optiuni am in cazul in care nu am primit raspuns la o reclamatie pe care am adresat-o primariei pentru rezolvarea unei probleme create de ei odata cu modernizarea unui drum public?
Mentionez ca reclamatia a fost inregistrata la primarie in urma cu aproximativ o luna.
Ce pot sa fac mai departe in cazul in care primaria nu trimite nici un raspuns?

Va multumesc pentru raspuns.
Multumesc pentru raspuns.
Ce ma sfatuiti sa fac? Care ar fi cadrul legal pe baza caruia ar trebuii sa actionez?
In lege se spune ca echiparea autovehiculelor este obligatorie cu anvelope de iarna pe drumuri acoperite de gheata, zapada, polei incepand cu 01.11.
Daca dupa 01.11 carosabilul nu este acoperit cu zapada, gheata sau polei pot fi amendat daca nu circul cu autovehiculul echipat cu anvelope de iarna?
Recent a fost asfaltat un drum comunal, aflat in administratia consiliului local, care trece prin fata locuintei proprietate personala. Ca urmare a asfaltarii drumul a fost inaltat foarte mult fata de cel existent inainte de asfaltare astfel ca in acest moment accesul cu autoturismul in imobil este practic imposibil.
In urma discutiilor cu primarul acesta a afirmat ca dupa terminarea lucrarilor de asfaltare proprietarul trebuie sa-si construiasca singur podul de acces in imobil.
Este corect asa? Proprietarul imobilului prin fata caruia trece drumul asfaltat trebuie sa construiasca podul de acces? Practic terenul pe care ar urma sa construiasca podul de acces este in proprietatea consiliului local. El trebuie sa faca proiectul si sa obtina autorizatia de constructie pentru podul de acces in propria curte, din moment ce lucrarea pe care a efectuat-o consiliul local a dus la imposibilitatea proprietarului de a mai patrunde cu autoturismul in proprioa curte?
Ce ma sfatuiti sa fac pentru remedierea acestei probleme?

Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Certificatul energetic
Multumesc pentru raspuns.

Deci actul nu mai poate fi declarat nul.
Sunt alte riscuri asumate la semnarea contractului fara certificatul de performanta energetica? Care ar fi acestea?


Buna ziua!

Imi poate spune cineva, va rog, care sunt riscurile mele ca si cumparator daca semnez un contract de vanzare-cumparare cu urmatoarele paragrafe.

"Subsemnatele parti contractante declaram ca ni s-au pus in vedere de catre notarul public dispozitiile Legii nr. 372/2005 cu modificarile si completarile ulterioare privind performanta energetica a cladirilor si avem cunostinta de obligatia proprietarului de a pune la dispozitia cumparatorului certificatul de performanta energetica a cladirii dar insistam in autentificarea prezentului inscris, asumandu-ne personal toate consecintele legale in acest sens.---------------------------------------------------

Subsemnatii cumparatori consimtim sa dobandim proprietatea imobilului, pe riscul nostru, asumandu-ne orice raspundere cu privire la efectele produse prin nedetinerea informatiilor cuprinse in continutul certificatului de performanta energetica a cladirii."

Din presa am tot citit ca "in urma controverselor legate de obligativitatea sau nu a prezentarii de la 1 ianuarie 2011 la incheierea contractelor de vanzare cumparare sau inchiriere de locuinte a certificatului energetic, Ministerul Dezvoltarii (MDRT) a comunicat ca are in vedere introducerea in lege a sanctiunii de nulitate a actelor juridice semnate fara acest act.".

1. Poate fi declarata nula o astfel de tranzactie incheiata deja in perioada 01.01.2011 - pana la promovarea unui act normativ amintit mai sus?
2. Care ar fi alte riscuri asumate la semnarea contractului fara certificatul de performanta energetica?

Va multumesc pentru raspuns.
Răspuns la discuția Accident usor
Multumesc pentru raspuns!

Dar daca nu vrea sa faca lucrul asta, ce fac? Nu trebuia sa fac atunci astat?
Din pacate, luata de val, am luat doar numele, nr. de telefon si nr. masinii. :(

Discuție Accident usor
Buna ziua!

Cu o zi in urma autovehiculul cu care stationam la semafor a fost lovit usor din spate de un alt autovehicul care nu a franat la timp.

Ne-am uitat amandoua la autovehicule si nu am constatat avarii asa ca am facut schimb de nr. de telefon si in cazul in care apar alte probleme sa o contactez.
Azi am observat ca bara este usor indoita si departata de caroserie.

Pot sa ii cer sa imi faca reparatiile necesare celei care m-a lovit daca nu am semnat nimic la momentul accidentului?
Daca nu vrea sa imi plateasca cheltuielile de reparatii ce pot face?

Va multumesc pentru raspuns.
legalmgm a scris:

Mai exista o procedura:
Notificarea adresata MS, IBA, ANSVA cu privire la produs si la prospectul său.
Dar cred ca la noi in R., mutu raspunde de toate.

Cu stima,


=D> aveti perfecta dreptate cu mutii (si multii) :) din RO.

Stiti cumva care ar fi costurile aproximative pentru autorizarea unui produs prin cele doua proceduri?