Buna seara,va cer sfatul,recunosc ca nu am nici o legatura cu sistemul juridic din tara(nu sunt un cunoscator al drepturilor).In luna august anul trecut mi-am incetat activitatea de la locul de munca,m-am angajat in luna septembrie la alta firma dar contractul a fost inregistrat luna aceasta.Este adevarat ca daca nu exista continuitate pe cartea de munca,cu toate ca firma la care sunt angajat acum plateste CAS-ul nu pot beneficia de spitalizare gratuita ? Precizez ca CAS-ul a fost platit si la fostele locuri de munca.Astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva ! Multumesc
Buna seara.
Am depus dosarul de pensionare pe caz de boala in data de 03.12.2009 la Casa de Pensii a sectorului 4(pensie de invadilitate gradul II ). La depundere m-i s-a spus ca dureaza 45 zile (calendaristice sau lucratoare ? ) pana la emiterea deciziei de pensionare. Astazi am luat legatura telefonic cu cei de la Casa de Pensii si m-i s-a spus ca nu s-a luat nici o decizie momentan.Din aceasta cauza nu am primit nici pensia.In cazul in care se tot intarzie se poate actiona in instanta Casa de Pensii ?