avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CAS
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CAS

Buna seara,va cer sfatul,recunosc ca nu am nici o legatura cu sistemul juridic din tara(nu sunt un cunoscator al drepturilor).In luna august anul trecut mi-am incetat activitatea de la locul de munca,m-am angajat in luna septembrie la alta firma dar contractul a fost inregistrat luna aceasta.Este adevarat ca daca nu exista continuitate pe cartea de munca,cu toate ca firma la care sunt angajat acum plateste CAS-ul nu pot beneficia de spitalizare gratuita ? Precizez ca CAS-ul a fost platit si la fostele locuri de munca.Astept un raspuns daca ma poate ajuta cineva ! Multumesc
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 23:10, 11 Februarie 2010
Nu este vorba de CAS (acesta este pentru cotizatia la pensie) ci de CASS,adica contributia la asigurarile sociale de sanatate.

Pertioadele neacoperite le puteti achita dvs. urmare a incheierii unui contract de asigurare cu respectiva casa de sanatate.Cel mai indicat este sa mergeti la casa de sanatate si sa intrebati.
Incepand cu data angajarii sunteti asigurat in ce priveste asigurarile de sanatate. Ca urmare, nu veti plati spitalizarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara. lucrez la o instituție de stat la care mi se oprește ... katysan katysan Buna seara. Lucrez la o instituție de stat la care mi se oprește cotizație pentru sănătate (CAS). Am al doilea job că lector universitar la o ... (vezi toată discuția)
Somaj -> spitalizare gratuita? flo90 flo90 Buna seara, Am o intrebare si nu ii stiu raspunsul 100%. ideea e daca ma aflu in somaj am drept la spitalizare gratuita....cum era in cazul in care as fi ... (vezi toată discuția)
Ce contributii se platesc pt pfa? Dinush Dinush Ce contributii se platesc pt FPA si ce demersuri sunt necesare? (vezi toată discuția)