avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 238 soluții astăzi
Forum Activitate Topy

Activitate Topy

La prima vedere,din ce relatati ,este vorba despre o plangere penala pentru loviri si alte violente,conf.art.180 al.2 c.pen.,fapta sanctionabila cu inchisoarea de la 1 luna la 3 luni sau cu amenda


Adică e posibil ca să mă bage în puscărie ? :(( ... adică eu i-am dat o palmă dupa ceafă pentru ca a sărit la bătaie la mine şi el îmi da cu pumnu şi mă lasă mutilat pe viată şi tot eu să intru la puscărie ?:O Imposibil aşa ceva :|
Ma întreb acum, ca să-mi prelungesc certificatul medico-legal, pot să mă duc acum dacă a trecut aproape 2 saptămâni de la expirarea lui ? ;)
Bună seara,

Am revenit dinou, cu o altă noutate #-o , mai nou am fost chemat acu 2 zile la poliţie deoarece trebuia să depun o declaraţie pentru că am i-am dat o palmă. Domnu mi-a făcut reclamaţie penală cum că dânsului i-aş fii aplicat o palmă înainte să primesc eu acel pumn care mi-a fracturat mandibula. Întrebarea mea este care este procentajul de căştig şi ce aş putea păţii eu dacă dânsul a făcut plangere penală(dar numai ştiu în ce bază(lege) )?
Am scris în declaraţie că dansul a sărit la mine la bătaie, iar eu i-aş fii aplicat o palmă după cap pentru a se potolii apoi după vro 2 3 minute am primit un pumn de la acesta.
Poate să se întoarcă această vină totală împotriva mea ? Dacă da, de ce şi ce aş putea păţii? Dacă nu, ce se poate întâmpla ?

ªi aş mai dori să ştiu dacă se poate prelungi certificatul medico-legal deoarece eu nu mă simt refăcut. ªi după cât timp, deoarece am primit 22-24 zile medicale de pe 31 ian, mai pot prelungi ?

Mulţumesc anticipat !
Bun ... dar dacă spun că l-am văzut doar pe el ? De aici pe mine nu mă mai interesează ! Plus de asta ... atunci drogurile erau legale din câte ştiu. Ce se poate întâmpla mai departe ? Faptul că el mizează , ca i-am dat o palmă şi că a fost legitmă apărare ! Declaraţiile la poliţie s-au dat deja ... şi din câte am înţeles la poliţie, când s-au dat declaraţiile, nu s-a precizat că eu l-am lovit ! Poate să scape cu faţa curată ? Ca eu fiind vinovat pentru că, i-am dat o palmă şi să-mi suport singur cheltuielile de judecată + cheltuielile pentru spitalizare şi ce vor mai fii în continuare !?
Până la urma .. nu m-aţi lămurit deloc #-o :( ! În cazul meu ... este legitimă apărare ?

Haideţi să luam amândoua păreri la analizat :

Agresorul spune : Ca afară, i-am dat o palmă şi el a dat cu pumnu ! Problema este că, imposibil să dea cu pumnu şi să-mi facă o fractură de mandibulă ! Trebuie să fii avut ceva în mână .. o cheie, bricheta ceva.

Eu spun : Că afară m-am luat cu altcineva la ceartă .... iar el având pică pe mine, a sărit la bataie, iar eu i-am dat o palmă să se calmeze ! După vro 2 3 min ... am primit întâmplător un pumn în faţă ! :|

Acum, din ce am mai aflat eu, ce poate să ne bage instanţa, că amandoi să fim vinovaţi pentru ultraj, şi disturbarea liniştii publice ! Acum făceţi-mă să înţeleg şi eu, deoarece sunt foarte confuz ! Merită să merg mai departe ? Plus că, am impresia ca eu o sa rămân cu sechele, şi în plus obrazul este denivelat ! Plus de asta, am impresia că o să mai fiu odată operat ... asta nu se ştie sigur încă ! Mă voi duce la o clinică particulară că nu am încredere în doctorii de la spital !:(

Aaa şi am uitat să zic .. agresorul ... fiind minor, a cosumat şi băuturi alcoolice şi s-a şi drogat :) Dar la poliţie, am uitat să spun asta şi o să precizez la tribunal cred !Dar problema este că pe langă el ... s-au mai drogat încă 2 sau 3 persoane şi nu vreau să le dau numele pentru că nu am de ce . Cum se face asta ?
Nu am platit pentru ingrijiri medicare pentru ca sunt student ! Dar mi-am pierdut locul de munca , am 2 restante din cauza ca nu am putut merge la examen ca eram internat, si eu pana la vara nu am voie sa depun efort adica vro 3 4 luni ! Plus ca s-ar putea sa ma mai operez odata langa nas adica inrte nas si ochiul stang ... ca ma doare de inebunesc si mie sa nu raman cu sechele ! Crezi ca suma asta e prea mult ?
Am luat legatua cu un avocat ... ieri si mi-a spus ca sa cer in jur de 7000 E ! Bun m-am intalnit cu tata`l baiatului si i-am spus ce mi-a spus avocata mea. Iar el imi raspunde astfel : Poi cu 7000E imi iau cel mai tare avocat si te mai dau si in judecata ( dar numai stiu pentru ce motiv ) !
Intrebarea mea este ... in ce consta legitima aparare ? Este proportionala o palma fara nici un semn cu un pumn care rezulta niste urmari : 3 fracturi ? fractura de mandibula ( orlito sinusoidala stanga ) ?? Problema e ca el spune ca i-am dat o palma si el a ripostat cu pumna ca legitima aparare ! Iar cazul nu este asa ... s-a bagat intre cearta mea cu un alt coleg .. si a primit o palma pentru ca s-a rastit la mine ... a sarit la bataie ... apoi ne-am calmat si am primit un pumn pe neasteptate ! Poate sa ma lamureasca cineva cu problema asta ? Va rog ... nu stiu ce sa mai cred si ce sa mai fac !:(
Din cate am inteles are o situatie destul de buna !
Ce aiurea cercetasa ! Eu am si fractula de mandibula si nas rupt probleme cu maxilaru ca nu pot sa mananc bine ! :|
Hei hei ... ia-o usor !:)

Nu l-am lovit ... eram la un prieten acasa ... eram mai multe persoane, beam cu toti si el din cauza la bautura incepuse sa o ia mai "randa" si sa faca glume pe seama mea, sa ma streseze sa inceapa sa ma "cicaleasca" ! Eu i-am spus : termina-te ca te bat ... termina-te te rog frumos de multe ori ! La un moment dat i-am dat o palma usoara ... mai in joaca de avertizare ! Apoi cand am plecat iar ne-am luat la cearta .... unde persoanele care mai erau acolo s-au bagat intre noi sa nu ne batem ! Ne-am calmat ... toate bune si frumoase . Asteptand cu toti sa vina si ultimul baiat care doar ce iesise din scara .... eu m-am intors pentru ca m-a salutat cineva din masina si sa vad cine era ... iar cand m-am intors cu fata la grup spre scara ... am primit una fara sa stiu ce m-a lovit atunci cand cascam ! Fara sa-mi dau seama... cu ce am fost lovit [ pumn, palma(capac) ] . Apoi dimineata am realizat ce am patit eu cu adevarat ! Mi-am dat seama tocmai dimineata ca am fost desfigurat ! Eu nu vreau 150000 miliarde de Euro ... ci doar sa-mi recuperez banii pe care i-am cheltuit ... ca vorba aia , medicamente, alimentele, benzina , etc toate ce m-au costat au fost din bani mei ... pentru ca am situatie mai delicata de vro 4 5 luni si eu intretin familia singur ! Intelegi acum ? Nu-mi doresc sa-i stric viitorul unui copil pentru un pumn care a fost dat la nervi si la bautura ! Vreau doar sa-i arat un exemplu ce putea patii si cum putea platii pentru aceasta intamplare !
E chiar ridicol sa-i stric viitorul unuia ca el ! Daca nu-l cunoasteam mai ziceam si chiar imi facea mai rau .... atunci mai puteam continua in dosar penal si etc ! Crede-ma ca nici mie nu mi-ar fii convenit sa patesc asa ceva ... ci doar sa ne intelegem la o suma de bani daca doreste ! Intelegi tu ? Vreau doar sa-mi primesc bani inapoi pentru tot ce am cheltuit .. si o mica parte in plus pentru durerile pe care le-am suportat !#-o

Scuza-ma dar gandesc mai "absorbit":stunned: !
M-ati bagat in ceata ! :sorry:... In fine ... va multumesc pentru informatiile pe care mi le-ati oferit ! =D>