avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 189 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Despagubiri in urma unei vatamari corporale
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Despagubiri in urma unei vatamari corporale

Buna ziua,

Cu cateva zile in urma, mai exact in ziua de 31.01.2010, la ora 1 dimieata am primit un pumn in fata aproape de tampla in partea stanga, in urma caruia am suferit 3 leziuni la mandibula. Am fost internat in spitalal 3 zile pentru operatie si refacere. Am fost la medicina legala pentru a mi se emite un certificat medio legal saptamana viitoare.
Va rog sa-mi spuneti care este procedura pentru obtinerea unei despagubiri si cum este cel mai bine sa actionez pentru a castiga procesul fara caz penal.
1.Daca ati suferit si interventii chirurgicale, asta inseamna si ingrijire post-operatorie care va mari numarul de ingrjiri medicale.
In functie de numarul de ingrijiri medicale de la IML sau SML se va incadra fapta.
Plangerea trebuie depusa in termen de 2 luni.Atasati si actele medicale in copie si orice alte probe va sunt de folos si va constituiti parte civila, in procesul penal.
Problema este ca pe mine m-a internat doar 3 zile ... prima zi mi s-au luat analizele si m-au pregatit pentru operatie, a doua zi am fost operat si a treia zi mi-a dat drumu ! In fisisa de externare pe care am primito de la spital, nu scrie nici un numar de zile pentru ingrijiri medicale ! Trebuie doar sa revin peste 7 zile pentru a mi se scoate atele de la operatie. Alta problema mai este ca am doar 1 martor... celalalt nu doreste sa se implice !
Daca va constituiti parte civila, aveti dreptul de a solicita despagubiri
in primul rand sa va scoateti certificat medico-legal apoi faceti plangere la politie .
este un proces la care impacarea partilor este posibila asa ca dupa ce depuneti plangerea la politie va va cauta batausul sa va intelegeti si daca va convine suma pe care e dispus sa o plateasca atunci va impacati si nu mai ajungeti in instanta
Bun am inteles. Imi puteti da informatii privind cuantumul despagubirilor acordate in situatii similiare ?

Alte discuții în legătură

Vatamare corporala rvr rvr In urma cu 4 zile in am avut o mica altercatie verbala cu un vecin de la bloc. La un moment alt vecin a simtit nevoia sa faca dreptate si mi-a dat fara ... (vezi toată discuția)
Am fost agresat de mai mulți indivizi. Popeacu2797 Popeacu2797 Va salut. Am fost agresat de mai mulți indivizi , în incinta unui bar , printre indivizi numărându-se și patronul barului. Motivul a fost acela că am ... (vezi toată discuția)
Agresiune fci4ever fci4ever Sunt student la Oradea, si saptamana trecuta miercuri am fost in club, si am obtinut cateva fracturi, pe partea stanga a fetei.Mai exact am ramas pana mai ... (vezi toată discuția)