avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate gilmi

Activitate gilmi

Va rog sa-mi spuneti daca intra in puterea lucrului judecat si probele administrate de catre o anumita parte, privind o operatiune,probe ce au fost aratate si in considerentele hotararii, iar in cazul altui proces intre acelasi parti, cu acelasi obiect si cauza, se mai poate solicita complectarea cu alte probe invocand tocmai lipsa acestora in cauza anterioara . Va multumesc.
Am solicitat instantei indreptarea erorii materiale a omisiuni inscrieri in practicaua hotararii a numelui succesorilor in drepturi a reclamantului decedat in timpul procesuluiAm inteles ,ca fiind o procedura necontencioasa instanta sa pronunta in camera de consiliul fara citarea partilor, ori in cazul de fata sa dat un termen de judecata .De ce?
Buna dimineata Am un proces pe contencios adm.si la acest termen nu am putut sa ma prezint cu toate ca ,partea adversa a solicitat judecarea in lipsa, instanta a suspendat cauza in temeiul art. 411 alin. 2 NCPC. Cum trebuie sa procedez?
Va rog sa-mi spuneti temeiul juridic,norma,care instituie scutirea de plata taxei judiciara de timbru. Cu stima.
Va solicit sa-mi spuneti care sunt taxele judiciare de timbru, ce trebuie sa le achita o asociatie de proprietari in cadrul unei actiuni in pretenti conform OUG nr,80/2013 si temeiul juridic. Va multumesc si va doresc o zi buna !
Va rog sa-mi spuneti de cate ori legal poate angajatorul poate reinoi CIM de 3 luni dupa perioada de proba.. Multumesc. O seara buna!
In cazul decesului survenit al reclamantei, reprezentata prin fiul ei ,care in calitatea de mandatar al reclamantei, poate acesta din urma sa introduca in cauza si pe ceilalti succesori, sau se vor introduce in cauza fiecare mostenitor in parte.dovedind ca are un interes legitim.
multumasc si o seara buna
D-na CJ Gabriela Pintea ,1.Daca as fi gresit cu privire la competenta materiala, atunci parata autoritate publica centrala ,ar fii invocat cu succes, exceptia de necompetenta materiala a instantei de fond ori nu s-a invocatde catre parata, acesta exceptie ,nici pe fond si nici in calea de atac a recursului ,adica la ICCJ
Competenta materiala a fost stabilita pe baza plangerii prealabila, iar temeiul de drept este art.1 coroborat cu art.24 din Legea nr.554/2004
Obiectul actiuni anterioare a fost efectuarea de catre paratii,a unor operatiuni administrative prevazute in Legea nr.247/2005,ce nu s-au efectuat din anul 2007,chiar daca s-a primit asigurarii repetate.
Notificarea pentru cladire nu o pot face deoarece este un termen de decadere in cazul de fata pe 14.08.2002-legea 10/2001,si deci consider ca instanta trebuie sa judece cauza in limita cereri depuse de reclamant deci conform dispozitivul hotararii definitive si irevocabile din procesul anterior deci sa oblige pe parata sa emita decizia solicitata.
Consider, daca gresesc va rog sa ma contraziceti, ca punerea in discutia partilor a continutul intregului dosarului administrativ al primariei ,de existenta/inexistenta unor inscrisuri din acest dosar nu au rostul deoarece, aceste aspecte s-au judecat in prima cauza deci au putere de lucru judecat. Va multumesc si o seara cat mai placuta ..
Pentru D-na C.J. Gabriela Pintea nstanta a cerut reclamantului sa depuna la dosarul cauzei notificarea conform Legii nr.10/2001 pentru imobil cladire ca a fost demolata ori in notificarea depusa la dosarul adm. din 2001, reclamantul a solicitat despagubiri pentru teren nu si pentru constructia demolata.,iar pe langa aceste solicitare a instantei sa mai cerut si alte acte civile cu privire la transferul de proprietate a bunurilor in cauza efectuata intre antecesori .Aceste aspecte nu sa solicitat de catre instanta in procesul anterior din 2010, solutionat irevocabil in care partiile aflate in contencios erau acelasi. Cu multumiri
Sunt intrutotul de acord cu opinia dvs.dar ce facem cu dispozitia primarului despre a carei legalitate sa pronuntat in doua cauze anterioare instantele de judecata ,una pe materia dreptului comun si cealalta pe contencios administrativ pana la instanta suprema., instante ce au respins exceptia de nelegalitate a dispozitiei.invocata de parata autoritate publica centrala.