avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Activitate cristi_bb

Activitate cristi_bb

Răspuns la discuția disponibilizare functionar public
astazi m-au anutat.se pare ca ma pot disponibiliza.
Răspuns la discuția disponibilizare functionar public
LEGEA SINDICATELOR
Art. 10. - (1) În timpul mandatului si în termen de 2 ani de la încetarea mandatului, reprezentantilor alesi în organele de conducere ale organizaNiilor sindicale nu li se poate modifica sau desface contractul individual de munca pentru motive neimputabile lor, pe care legea le lasa la aprecierea celui care angajeaza, decât cu acordul scris al organului colectiv de conducere ales al organizatiei sindicale. (2) Sunt interzise modificarea si/sau desfacerea contractelor individuale de munca, atât ale reprezentantilor alesi în organele de conducere ale organizaNiilor sindicale, cât si ale membrilor acestora, din initiativa angajatorului, pentru motive care privesc activitatea sindicala. (3) Sunt
exceptati de la aplicarea prevederilor alin. (1) cei care au fost revocati din functiile sindicale de conducere detinute pentru încalcarea prevederilor statutare sau legale. (4) Dispozitiile alin. (1)-(3) se aplica în mod corespunzator si raporturilor de serviciu ale functionarilor publici.


Codul muncii
SECTIUNEA 4 - Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului
Art. 65(1) Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului reprezinta incetarea contractului individual de munca, determinata de desfiintarea locului de munca ocupat de salariat ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii activitatii.
(2) Desfiintarea locului de munca trebuie sa fie efectiva si sa aiba o cauza reala si serioasa, dintre cele prevazute la alin. (1).
Art. 66 Concedierea pentru motive care nu tin de persoana salariatului poate fi individuala sau colectiva.
Art. 67 Salariatii concediati pentru motive care nu tin de persoana lor beneficiaza de masuri active de combatere a somajului si pot beneficia de compensatii in conditiile prevazute de lege si de contractul colectiv de munca aplicabil

Art. 223(1) Reprezentantilor alesi in organele de conducere ale sindicatelor li se asigura protectia legii contra oricaror forme de conditionare, constrangere sau limitare a exercitarii functiilor lor.
(2) Pe toata durata exercitarii mandatului, precum si pe o perioada de 2 ani de la incetarea acestuia reprezentantii alesi in organele de conducere ale sindicatelor nu pot fi concediati pentru motive care nu tin de persoana salariatului, pentru necorespundere profesionala sau pentru motive ce tin de indeplinirea
mandatului pe care l-au primit de la salariatii din unitate.
(3) Alte masuri de protectie a celor alesi in organele de conducere ale sindicatelor sunt prevazute in legi speciale si in contractul colectiv de munca aplicabil.




sunt functionar public in cadrul politiei comunitare slobozia.urmare a ordonantei de guvern la institutia din care fac parte ,se vor face disponibilizari.

sunt membru ales in cadrul conducerii sindicatului care reprezinta functionarii publici din cadrul politiei comunitare slobozia. Pot fi pus pe lista de disponibilizare?
legea sindicatelor imi ofera protectie?
mentionez ca in urma stabilirii criteriilor de disponibilizare ma incadrez in categoria celor care urmeaza sa fie disponibilizati.
Răspuns la discuția atributiile politiei comunitare
"Participă, după caz, la asigurarea fluenţei traficului rutier, cu ocazia efectuării unor lucrări de modernizare şi reparaţii ale arterelor de circulaţie."(extras din legea 371/2004 privind infiintarea si functionarea politiei comunitare)

activitatea de dezapezire poate fi incadrata in textul de lege de mai sus?
as dori sa stiu in ce mod poate interveni pe un drum public politia comunitara in cazul sprijinirii utilajelor de dezapezire.adica daca un politist comunitar poate opri circulatia pentru ca utilajul de dezapezire sa poata efectua manevrele in siguranta.
Răspuns la discuția legea unica de salarizare
o intrebare cu privire la plata orelor lucrate in zilele de sambata si duminica.
sunt politist comunitar incadrat ca referent asistent treapta a 2-a de salarizare.deoarece in cadrul structurii se asigura permanenta, in cursul lunii ianuarie am lucrat conform graficului de lucru un total de 160 de ore, din care 58 de ore le-am lucrat sambata si duminica.conform noii grile de salarizare aceste ore lucrate in zilele de repaus saptamanal se platesc?se compenseaza cu timp liber?exista vreo prevedere in cadrul legii unice de salarizare care a intrat in vigoare la 1 ianuarie 2010 si se aplica tot cu aceasta data, referitoare la aceste ore lucrate sambata si duminica? exista un alt act normativ prin care acete ore se platesc sau se compenseaza cu timp liber?