avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 478 soluții astăzi
Forum Activitate cosmina1

Activitate cosmina1

Buna ziua,

Legea 31/1990, la art. 74 precizeaza faptul ca
(1) In orice factura, oferta, comanda, tarif, prospect si alte documente intrebuintate in comert, emanand de la o societate, trebuie sa se mentioneze denumirea, forma juridica, sediul social, numarul din registrul comertului si codul unic de inregistrare.(...)
3) In documentele prevazute la alin. (1), daca acestea provin de la o societate cu raspundere limitata, se va mentiona si capitalul social, iar daca ele provin de la o societate pe actiuni sau in comandita pe actiuni, se vor mentiona atat capitalul social subscris, cat si cel varsat.

Materialele publicitare gen pliante / flyere se incadreaza la documentele ''intrebuintate in comert'' dupa cum mentioneaza alin 1 al art. 74 ?
eumarian a scris:

:)) Si atunci celelate specificatii din contract pentru ce erau, pentru reclama? Prestatorul se obliga sa efectueze serviciile in conditiile calitative si cantitative din contract. Consultati un avocat si puteti merge in instanta.

Conform reactiei lui, acolo se va ajunge.

Va multumesc pentru ajutor
eumarian a scris:

Pai finalizarea proiectului web este finalizarea proiectului web, care proiect se citeste potrivit tuturor specificatiilor sale, care nu includ doar disponibilitatea online (acesta fiind doar un aspect). Cumparatorul are dreptul de a primi ce a platit, cum spuneam, dar detaliati. Ce se prevede ca se intampla la finalizare?

la finalizare, se presupune ca prestatorul si-a terminat treaba, drepturile de autor revin beneficiarului si obiectul contractului este implinit; astfel ca, prestatorul are dreptul sa-si primeasca remuneratia si beneficiarul poate utiliza site-ul/proiectul.
insa prestatorul pretinde sume de bani pe o munca pe care nu a prestat-o, sustind ca finalizarea a avut loc in momentul in care site-ul a devenit accesibil (in conceptia lui, nu are relevanta ca nu a raspuns aproape nici unei solicitari a beneficiarului stabilite la inceputul proiectului - design, functionalitate, sub-meniuri, etc)
eumarian a scris:

Care este disputa si cum suna clauza?

Cel mai probabil, contractul este unul de prestare servicii si se aplica regulile generale privind acestea. Beneficiarul are dreptul la serviciile platite. Daca serviciile s-au modificat prin cererea beneficiarului, e vorba de o alta intelegere (sau modificare a contractului initial) care trebuie constatata.

Exista si contracte fantasmagorice in domeniu (eu am vazut si unul care sustinea ca intra in vigoare dupa realizarea completa si achitarea de catre client conforma lui), asa ca tineti cont ca instanta se va duce la intentia initiala a partilor.


prestatorul de servicii intelege "finalizarea" paginii web momentul in care aceasta este accesabila, in timp ce beneficiarul are, evident, alt punct de vedere, prin care intelege ca finalizata pagina care arata asa cum s-a prevazut in specificatiile indicate la semnarea contractului.
punctul de vedere al prestatorului mi se pare cel putin aberant in conditiile in care o pagina web poate fi accesabila fara sa contina vreo informatie sau element din cele indicate.
george a scris:

ar fi trebuit definit in contract.....

de principiu, momentul indeplinirii obligatiei de livrare a unui proiect web ar trebui sa fie cel la care beneficiarul confirma prin acceptare functionalitatea acestuia.

probabil insa ca prin intermediul cauzelor contractuale ar putea fi definita si finalizarea.

de regula e bine sa intrebati inainte de semnarea unui contract .


Din pacate, contractul a fost semnat deja, iar intre termenii definiti nu se afla si cel de "finalizare".
Acum au aparut neintelegeri cu privire la acest aspect.
Voiam sa stiu care este acel moment, din punct de vedere juridic, in lipsa unor prevederi in acest sens, in asa fel incat sa se poata ajunge la un numitor comun.
Buna ziua,

Care este momentul "finalizarii" unui proiect web in conditiile in care in contract nu este specificat acest moment ?
Respectivul proiect implica crearea mai multor module (pagina web, intranet).
pagina web se considera finalizata in momentul in care poate fi accesata sau in momentul in care beneficiarul, in urma testarilor, confirma faptul ca au fost indeplinite conditiile stabilite la inceputul proiectului ?

Multumesc